Search
Close this search box.

ПОЧЕЛИ ТРАДИЦИОНАЛНИ МАЈСКИ ДАНИ КУЛТУРЕ

Првомајским уранком код Планинарског дома “Забрана” и Васкршњим сабором испред Светосавског храма у Фочи су почели Мајски дани културе  који се традиционално организују поводом 9. маја – Дана општине.

У оквиру мајских свечаности биће обиљежен и 22. мај, љетни Никољдан, који је крсна слава општине, као и 12. мај, празник Светог Василија Острошког који је и крсна слава истоименог Православног Богословског факултета. На Василијевдан нова зграда ове високошколске установе у центру града биће званично отворена.

Прољећни мини сајам креативаца биће одржан 4. и 5. маја на Градском тргу, а концерт групе “Дивље јагоде” 7. маја у Градској дворани.

Уочи Дана општине, у Градском позоришту ће 8. маја бити одржан концерт Музичке академије из Источног Сарајева, а Дан општине биће обиљежен свечаном сједницом Скупштине општине Фоча, на којој ће бити уручена општинска признања и награде.

so foca svecana

У оквиру Мајских свечаности биће одржане и представе Народног позоришта из Ужица, Аматерског позоришта из Фоче, те организовани концерт Културно-умјетничког друштва “Фоча”, средњошколска изложба слика, дјечији маскенбал и Вече француске културе.

Ове године биће обиљежен и велики јубилеј Музеја Старе Херцеговине – шест деценија постојања.

Мајске свечаности биће завршене 30. маја, промоцијом књиге декана Богословског факултета Дарка Ђога “Гностички мит о гностицизму” и традиционалном манифестацијом “Растимо уз плас”, коју ће 1. јуна организовати Дјечији вртић “Чика Јова Змај”.

Поделите: