Search
Close this search box.

САНИРАНА ВЕЋИНА ПРОБЛЕМА ИЗАЗВАНИХ НЕВРЕМЕНОМ

Надлежне општинске службе и данас уклањају дрвеће порушено усљед јаког невремена које је јуче у послијеподневним часовима захватило Фочу . Олуја је причинила мању материјалну штету у граду, на објектима и на неколико аутомобила. Већих посљедица, на срећу, није било на пољопривредним усјевима.

Замјеник начелника општине Фоча Раденка Срндовић рекла је да су све надлежне општинске службе реаговале на вријеме и да и данас раде на чишћењу града.

-Оно што је најважније је да немамо повређених нити за сада пријављене штете у пољопривреди. Морамо признати да су службе општине, прије свега Цивилна зашптита, дјеловале ефикасно и балговремено и отклонили скоро све проблеме на вријеме, што се и даље наставља. Ово је на неки начин и наук свима нама да морамо превентивно да дјелујемо и да будемо спремни да дјелујемо у случају оваквих непогода-рекла је Срндовићева.

Припадници општинске Цивилне заштите заједно са радницима предузећа „Комуналац“ и припадницима радног вода општине санирали су већину проблема изазваних невременом.

-Јуче смо уклонили девет стабала, данас имамо пет нових пријава. У овом случају ријеч је о елементарној непогоди, а такве ситуације повлаче са собом ангажовање свих расположивих снага и средстава на подручју општине, а ту су и етажни власници и мјесне заједнице-рекао је шеф Одсјека цивлине заштите у Фочи, Чедо Зеловић.

Вјетар је јуче изазвао и бројне проблеме на електро мрежи, па је без струје остало више села. Радници Електродистрибуиције РЈ Фоча отклонили су већину кварова и успоставили уредно снабдијевање струјом подручја која су остала без напона.

Поделите: