Search
Close this search box.

“ФУДБАЛ ФРЕНДС”:СИМБОЛ ДРУЖЕЊА И ПРЕСТИЖНА РЕГИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА

Све је спремно за одржавање Дванаестог међународног омладинског турнира у фудбалу “Фудбал френдс” који почиње у петак 29. и траје до недјеље 31.јула. И ове године турнир ће окупити фудбалске таленте из пет земаља бивше Југославије и Румуније, као и звучна имена из свијета фудбала. Из Асоцијације “Фудбал френдс” поручују да ће Фоча бити стјециште свих оних који су свјесни да фудбал није само побједа и пораз, већ симбол људског дружења и најприсутнија ствар у цивилизацији.

FF DAN 2

За четири дана у Фочу ће први пут стићи подмладак румунске Стеауе  и екипа Партизана, као и дугогодишњи учесници  Црвена звезда из Србије, Ријека из Хрватске, Будућност из Црне Горе, Марибор из Словеније и Жељезничар из Сарајева. Уз домаћина Сутјеску, током три дана показаће да је фудбал универзални језик за свакога-истиче предсједник Асоцијације “Фудбал френдс” и идејни творац турнира, Зоран Аврамовић:

-У Фочу први пут долазе два бивша првака Европе, ту су и  друге јаке екипе, али оно што је врло значајно да ће се одржавати и турнир у малом фубалу за пионире из читаве РС и БиХ, и да ћемо током три дана имати један округли сто на којем ћемо разговарати о свему ономе што се зове социјална вриједност фудбала као игре која није само најпопуларнија игра на свијету него је постала парадигма за велики бизнис и све оно што се данас дешава у свијету-рекао је Аврамовић.

dekl 2

Потписивање Универзалне декларације за поштовање фудбалског пријатељства „Једна лопта,једно игралиште“ током пролошлогодишњег Фудбал френдса  обавеза је и да се предстојећи припреми у најбољем свјетлу,  како би одржао своју мисију и повезао што више талентованих играча дајући им шансу да покажу најбоље научено у својим школама фудбала.

У Организационом одбору турнира тврде да ће тако и бити, ослањајући се на чињеницу да је Фудбал френдс уврштен у манифестације од посебног значаја за РС.

– Уврштавање турнира у манифестације од посебног значаја за Српску овој манифестацији даје додатну вриједност и ми мислимо да ће овим стопама овај  турнир постати значајан и за Фудбалски савез БиХ, који се ове године појављује први пут као један од спонзора . Исто тако значајано је да је ове године генерални медијски спонзор турнира РТРС-истакао је Радисав Машић, предсједник ОО Фудбал френдса.

Осим општине Фоча, Фудбал френдс ће подржати Министарство породице, омладине и спорта РС.

otvaranje-ff-3-650x450

Дванаести међународни турнир свечано ће бити отворен у поподневним сатима 29.јула. Прве утакмице играју се исте вечери, а у недјељу, 31. јула планиране су финалне утакмице и свечано затварање турнира.

Побједник прошлогодишњег Фудбал френдса била је љубљанска „Олимпија“ која је након бољег извођења једанаестераца са 4 : 3 савладала „Жељезничар“ из Сарајева.

 

Поделите: