Search
Close this search box.

ПАРТИЗАН И БУДУЋНОСТ ОТВАРАЈУ „ФУДБАЛ ФРЕНДС“

Млади фудбалери Партизана и Будућности отвориће Дванаести међународни омладински турнир Фудбал френдс. Жријеб је одлучио да се два клуба састану у првој четвртфиналној утакмици од 16.00 часова.

zreb-partizan-650x390

Након њих, на терен ће од 17.30домаћа Сутјеска и НК „Ријека“, а у 19.00 часова је свечано отварање. У трећем четверфиналном сусрету, од 19:15, састају се два бивша првака Европе, Црвена звезда и Стеауа, а први дан турнира затвориће утакмица између сарајевског Жељезничара и словеначког Марибора, која је на програму од 20:45.

Млади фудбалери ће током три дана турнира још једном из Фоче послати поруку да је фудбал много више од игре и да се на терену бришу све границе међу људима.

steaua

У румунској Стеауи, која је први пут у Фочи, очекују добре утакмице и одлично дружење.

-Ми смо дошли да побиједимо, имамо тешку утакмицу првог дана, која је нама веома важна , али очекујемо побједу-рекао је Алберто Сарбу, представник румунске Стеауе.

Први пут у Фочу са кадетском селекцијом  стигао је и србијански Партизан.

-Очекујемо добро дружење, да дјечаци упознају другаре из бивших република и Европе, али и да одмјере снаге. Резултат нам није у првом плану-каже Небојша Нешковић, тренер у Омладинској школи ФК „Партизан“.

ff turnir pres 2

Поред домаћина, ФК Сутјеске, од почетка Фудбал френдса у Фочу долази Црвена звезда, која је до сада два пута до сада била побједник турнира.

-Очекивања као и увијек, имамо велике амбиције. Ове године смо дошли у комбинованом саставу, не из непоштовања према тирниру, већ три године уназад се дешава да играмо један добар турнир у Базелу, па увијек морамо да калкулишемо  и доводимо комбинован тим. Није то ни битно, желимо да се боримо за трофеј до самог краја. Очекујемо да прва утакмица са Стеауом буде одлична, такмичарска и да публика ужива у добром фудбалу и одличним потезима-рекао је Небојша Стаменковић, тренер ФК „Црвена звезда“.

У словеначком НК „Марибор“ увјерени да ће оправдати позив организатора и на најбољи начин представити свој клуб и државу.

-Имамо мало млађу екипу, али мислим да су наши момци спремни да покажу један добар, модеран фудбал који се данас игра у свијету и очекујемо добар резултат-рекао је Милан Журман, тренер НК „Марибор“.

У породицу фудбала и пријатеља одлично су се уклопили и омладинци из НК „Ријека“.

-Када се виде оваква имена учесника, сигурно је да се не можемо опустити нимало ниједну утакмицу, Поштовање свима, али ми смо се посљедњих година дигли на један добар ниво, тако да се не бојимо никога када је у питању игра- рекао је Мијо Дадић, помоћни тренер НК „Ријека“.

„И да нас нисте звали, ми бисмо дошли“-поручују из ФК „Будућност“ из Црне Горе, која је, као и Звезда, два пута освајала трофеј пријатељства.

-Надамо се да ћемо и ове године пружити добар фудбал, играмо са, можда и фаворитом, Партизаном, надамо се да ћемо пружити један добар отпор који и доликује. Турнир је одличан, организација, дочек, људи, све је на изузетно високом нивоу и имамо само ријечи хвале-поручио је Војислав Пејовић, тренер црногорске Будућности.

zeljo buducnost

Похвале организатору стижу и из ФК „Жељезничар“.

-Већ двије, три године долазим на овај турнир, презадовољан сам и дочеком и бригом о дјечацима које доводимо. Са радошћу и задовољством ћемо увијек долазити, састајати се овдје и ширити пријатељства-истакао је Фадил Жерић, тренер сарајевског Жељезничара.

Домаћин турнира, ФК „Сутјеска“ свим учесницима пожелио је фер игру, одлично  дружење и спортску срећу.

-Ми ћемо пробати да се покажемо у најбољем свјетлу-каже Далибор Рашевић, тренер кадета Сутјеске.

ff pres masic

Предсједник Организационог одбора турнира Радисав Машић рекао је да је све учињено да турнир протекне у најбољем реду.

-Фудбал френдс је више од игре, дружење, пријатељство, нешто што остаје као трајна успомена и жеља свим учесницима да се враћају у Фочу и кад престану да играју-истакао је Машић.

Турнир ће свечано отворити министар породице омладине и спорта РС, Јасмина Давидовић, која је раније поручила да Фудбал френдс на најбољи начин афирмише спорт, омладину и пријатељство, због чега је и уврштен у манифестације од посебног значаја за РС.

 

Поделите: