Search
Close this search box.

САНИРАЈУ ПУТЕВE У ПОВРАТНИЧКИМ СЕЛИМА

У повратничким селима Првниче и Замрштен ускоро ће бити санирана путна комуникација која ће унаприједити услове живота мјештана овог краја. Средства за овај инфраструктурни пројекат вриједан 25 000 марака, обезбиједила је сарајевска општина Центар, а уговор о реализацији потписали су данас са представницима општине Фоча.

Годинама уназад сарајевска општина Центар подржава бошњачке повратнике у Фочи, уважавајући њихове потребе, и настоји да овој категорији становништва обезбиједи елементарне услове живљења.

-Циљ је да су у овим мјестима санирају постојеће комуникације, омогући нормалан транспорт, прије свега моторним возилима. Ми иначе имамо посебан однос према општинама које имају проблеме и солидарни смо да макар на овај начин помогнемо у њиховом превазилажењу-рекао је савјетник начелника општине Центар, Мустафа Ресић.

saradnja povratnici

Претходно су у сарадњи са општином Фоча ријешили проблеме електрификације у бројним фочанским повратничким селима. Заједничко дјеловање на сличним пројектима наставиће и у наредном периоду.

-Већ неколико година наше колеге из општине Центар помажу повратницима, а на тај начин помажу и ову локалну заједницу. Ако заједнички радимо тако ћемо допринијети бољем животу грађана. Ми, иначе, настојимо, колико год смо у могућности, да убрзавамо повратак у Фочу и ставрамо услове да повратници остају на својој земљи-рекао је начелник општине Фоча, Радисав Машић.

За уређење пута Годијено-Викоч према повратничком селу Првниче намијењено је двадесет хиљада марака, док ће се преосталим средствима санирати комуникација Вина-Тођевац према селу Замрштен.

Поделите: