Search
Close this search box.

СЕДМА СМОТРА БЕБА У ФОЧИ

Традиционална манифестација „Конференција беба“ коју општина Фоча организује у сарадњи са ресорним министарством окупила је синоћ 150 малишана на Градском тргу у Фочи.

Софија Јањић изабрана је за предсједницу Предсједништва беба. Ову титулу заслужила је као најмлађа беба, која је рођена прије седам дана, од 122 бебе које су родитељи пријавили за овогодишњу смотру најмлађих.

Други члан Предсједништва беба је Уна Давидовић, а са њима у овој улози нашле су се и близанкиње Хелена и Николина Милановић као најстарије бебе.

У циљу побољшања наталитета, општина Фоча родитељима који су незапослени  за свако рођено дијете додјељује хиљаду марака до запослења једног члана породице, а свим родитељима за треће и свако наредно дијете додјељује се једнократна помоћ у истом износу.

-Поред тога Општина издваја значајна средства за вантјелесну оплодњу, а имамо у плану да предложимо одборницима да једнократне помоћи додјељујемо на мјесечном нивоу у мањем износу, као што се додјељују стипендије, бар породицама гдје ниједан родитељ није запосленистакла је замјеник начелника општине Фоча, Раденка Срндовић.

Она је додала да је очување породице и квалитетна пронаталитетна политика обавеза појединаца сваке локалне заједнице.

-Сви се морамо укључити и подстаћи младе људе да стварају или проширују породице, јер нема већег задовољства и родитељима, а и нама свима, од доласка нових чланова на свијет, јер су они будућност и овог града и ове земље-додала је Срндовићева.

Поделите: