Search
Close this search box.

СО ФОЧА: УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА ОД 12.610.000 КМ

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су данас ребаланс буџета за 2016. годину у износу од 12.610.000 КМ, који је за осам процента већи у односу на раније усвојени буџет од 11.650.000 КМ.

Ребаланс је донесен раније него што је уобичајено због повлачење кредита од 300.000 КМ за градњу жељезног моста на Дрини, те због обнове примарног водовода, за шта је потребно планирати ставку од 260.000 КМ за плаћање ПДВ-а, који ће истовремено бити враћен општини од Управе за индиректно опорезивање.

Преостало повећање је процјена извршне власти да ће расти приходи од ПДВ-а и други приходи, попут прихода од имовине.

Начелник општинског Одјељења за финансије Мирјана Давидовић рекла је да су усвојени амандмани СДС-а и ДНС-а, који су дио скупштинске већине, док су одборници опозиционе НСП, који су гласали против ребаланса, истакли да су имали свега два амандмана, у вези са санацијом локалних путева и субвенцијама за производно запошљавање, али да их власт није ни разматрала.

На сједници су усвојене и измјене регулационог плана за приградско насеље Бараковац, због планиране градње двије стамбене зграде за потребе избјеглих и расељених лица.

На данашњој сједници за новог директора Јавне установе Апотека Фоча именована је Горанка Митровић.

На захтјев општинског Удружења повратника и расељених, који је поднио одборник СДА Изет Спахић, разријешен је члан Комисије за одабир корисника пројеката повратка и реконструкције стамбених објеката Изет Кундо, а на његово мјесто изабран је Шериф Халиловић. У допису Удружења наведено је да се Кундово разрјешење тражи на основу информација са терена и захтјева грађана повратника.

Поделите: