Search
Close this search box.

ЕНЕС ХАЈДАРЕВИЋ ПОКЛОНИО НОВИ МОСТ МЈЕШТАНИМА ПОПОВОГ МОСТА: ДОБРОЧИНСТВО ПУТОКАЗ БУДУЋИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА

У фочанској мјесној заједници Попов Мост у данас је свечано пуштен у саобраћај мост на ријеци Сутјесци који је властитим средствима, као дар завичају, подигао бизнисмен из Сарајева Енес Хајдаревић Ханс.

Хајдаревић, који је заједно са начелником општине Фоча Радисавом Машићем, пресјекао свечану врпцу , у градњу бетонског моста дугачког 33 и широког три метра уложио је више од 150 000 марака.

most popov most 2

Нови мост који је од виталног значаја и за бошњачке и српске мјештане овог краја, био је Хајдаревићева животна жеља.

-Ово је мени један од најимпозантнијих и најинтересантнијих завјета овом крају. Ја сам рођен у овим крајевима, данас други пут славим отворење моста. Први пут давне 1965.године када сам пошао у први разред овдје је отворен мост, и ево на срећу више од пола вијека касније знајући шта значи мост, обећао сам да ћу саградити мост који ће бити трајно добро свим грађанима долине Сутјеске-рекао је Хајдаревић.

most popov most 3

Истакао је да га кроз живот води мото да човјек вриједи онолико колико добрих дјела учини.

-Све што сам помогао ми се вишеструко вратило у неком другом смислу и много сам срећан када видим задовољство на лицима мојих комшија-истакао је Хајдаревић.

most popov most 4

Начелник општине Фоча Радисав Машић истакао је да је доброчинство Енеса Хајдаревића један од најпозитивнијих примјера у друштву.

-Камо среће да је оваквих примјера више. Овај мост је обновљен властитим напорима и средствима човјека који је поријеклом из ових крајева, зарад свог и кошијског добра и зарад добра свих нас. Због тога је овај мост много више од пуког премошћавања једне обале, заправо знак је повратка живота у ове крајеве, повратка добре воље и финог односа и живота међу комшијама-истакао је Машић.

Нови мост замијенио је дотрајалу висећу жичану ћуприју , а намијењен је за све врсте возила. Налази се на стратешки веома важном мјесту, на око 15 километара од ушћа Сутјеске у Дрину и повезује око 250 домаћинстава на двије обале.

-Ја само могу рећи велико хвала Енесу, сад бих могла да заплачем од радости. Иначе, слабо кад излазим из куће, али сам смогла снаге да дођем данас-каже мјештанка Ивана Урошевић.

-Ово је велико даровање овом народу и онима који пролазе овуда и за све остале вани који долазе, свраћају и посјећују ово мјесто-мишљења је мјештанин Суљо Хасанбеговић.

most popov most 5

Хајдаревић је раније обновио порушену џамију у Шадићима , издвојио је 100 000 марака за асфалтирање локалног пута, а помогао је и обнову школе у Поповом Мосту, гдје већ годинама у клупама заједно сједе српска и бошњачка дјеца.

Поделите: