Search
Close this search box.

ХНК “РИЈЕКА” ТРИЈУМФОВАЛА НА ДВАНАЕСТОМ ФУДБАЛ ФРЕНДСУ

Јуниори ХНК “Ријека” побједници су Дванаестог међународног омладинског турнира “Фудбал френдс” у Фочи. Ријечани су у финалу савладали вршњаке из Жељезничара са 3:2.

IMG_4517_resize

“Ријека” је тако на свом трећем учешћу први пут освојила трофеј пријатељства, а “Жељо” је другу годину узастопно поражен у финалу.

IMG_4511_resize

За најбољег играча проглашен је Матеј Шантек из “Ријеке”, а његов саиграч Дино Дукађин је најбоји стријелац са три поготка.

-Утакмица је била јако тешка, Жељо је озбиљан противник. Дали смо све од себе и то нам се ваљда вратило на крају. Турнир ћу памтити по доброј организацији , овој награди, добрим људима и сјајном амбијенту-рекао је капитен Ријечана, Матеј Шантек, којем је побједнички пехар уручила министар породице, омладине и спорта РС, Јасмина Давидовић.

IMG_4498_resize

Најбољи голгетер Дино Дукађин каже да је његова екипа заслужно тријумфовала на Фудбал френдсу.

-Одличан осјећај је бити шампион, ја сам прошле године исто био на овом турниру, ово је једна од бољих организација на овим просторима. Нисам очекивао да ћу освојити и награду, али сам тиме још више задовољан-задовољан је Дукађин.

IMG_4448_resize

Њихов тренер Ренато Пилиповић потврђује сјајну игру Ријечана.

-Мислим да је моја екипа показала да је боља, добили смо гол одмах на почетку, наставили смо у свом ритму и то се показало као добро. Сматрам да смо заслужено освојили турнир, а одавде носимо само најбоље утиске. На једном мјесту скупиле су се добре екипе, честитке организаторима и једва чекамо да и догодине дођемо овдје-истакао је Пилиповић.

Похвале организатору стижу и од вицешамопиона “Жељезничара” .

-Турнир је одличан, овдје долазе добре екипе од којих моемо доста и да научимо и размијенимо искуства, остаје жал за поразом већ другу годину заредом, али нисмо незадовољни-каже Анел Шабанаџовић, истакнути играч Жељезничара.

refik i sin

Његов таленат, осим бројне публике, пропратио је и његов отац некадашњи ас Црвене звезде Рефик Шабанаџовић, који је присуствовао затварању турнира.

-Ја сам одушевљен и драго ми је да сам дошао у Фочу, и због сина и уопште због турнира. Примијетио сам одличну организацију, добру игру, и надам се да ће у будућности бити још бољих екипа и да ће турнир бити све квалитетнији. Ово је шанса за младе играче којима ове утакмице много значе -истакао је Шабанаџовић.

IMG_4543_resize

Треће мјесто на турниру освојила је румунска Стеуа, која је савладала Партизан 2:1. У мечу за пето мјесто након пенала Црвена звезда надиграла је црногорску Будућност са 6:5, а сусрет за седмо мјесто између Сутјеске и Марибора завршен је побједом Словенаца 3:2.

IMG_4489_resize

У редовима трећепласиране Стеауе и најбољи чувар мреже, Драгош Лупеску.

– Ово је био одличан турнир, захтјеван и тежак, али ми је некако и жао што се завршио. Поносан сам на своју награду, надам се да ми неће бити први пут да освајам овакву титулу-рекао је Лупеску.

FF-drugi-dan-

Учесници турнира из Фоче одлазе богатији за ново пријатељство и са жељом да се поново виде. Свој долазак и наредног љета већ су најавили црвено и црно-бијели.

-Турнир је изузетно квалитетан што се тиче и игре и садржаја. Радујемо се доласку и сљедеће године-каже Небојша Стаменковић, тренер Звезде.

cz-par

Милан Ристић, тренер црно-бијелих обећао је да сљедеће године долазе у  Фочу на припреме.

-Доводимо екипу на припреме и остајемо на турниру, ако добијемо позив, а пошто ми идемо на највеће могуће турнире, од сљедеће године `Партизану` је приоритет Фоча-нагласио је Ристић.

ff kraj

Тродневни фудбал френдс показао је сву љепоту фудбалске игре и дружења. Организатор, општина Фоча, и више него задовољан.

– Сви су одавде отишли задовољни, са жељом да се поново врате. Све је протекло у најбољем реду, желимо да догодине направимо још бољи и квалитетнији турнир – истакао је предсједник ОО турнира и начелник општине Фоча, Радисав Машић.

Идејни творац турнира Зоран Аврамовић је поручио да је Фоча још једном показала да је град омладинског фудбала.

-Фоча остаје озбиљан град фудбалског фестивала, мени је срце пуно што смо подијелили срећу са младима из скоро читаве Европе. Фоча је симбол доброг дружења и доброг фудбала, ми морамо наставити да вјерујемо у то и да развијамо ову причу-поручио је Аврамовић.

Поделите: