НИЧЕ НОВИ РАФТИНГ КАМП НА ЧЕЛИКОВОМ ПОЉУ

Нови рафтинг камп  са модерним туристичким садржајима ускоро ће бити изграђен на Челиковом Пољу код Фоче, на десној обали Дрине. Уговор о закупу земљишта на којем је планирана градња, потписала је инвеститор из Београда, Мирјана Васић и начелник општине Фоча, Радисав Машић.

Према Васићевим ријечима, планирано је да камп има више дрвених кућица и необичних бунгалова у облику буради, ресторан и базен за купање.

-Циљ је да људи пожеле да овдје буду много више од два дана, да уз кањонинг, хајкинг и друге садржаје, осјете природу, здраву храну, атмосферу. Такође, овдје тренутно нема услова да дођу хендикепирани, а знам веома много људи који би повели своју дјецу, која су у колицима-истакла је Васићева, која је и канадски држављанин и чија фирма се бави производњом и прерадом папира и картона.

Додала је да ће се пројекат реализовати у фазама, а вриједност прве фазе је око 200 хиљада евра.

projekat-kampa

Радисав Машић, начелник општине Фоча, истакао је да ће локална власт увијек подржавати инвеститоре који су заинтересовани да улажу у ову локалну заједницу.

-Земљиште на којем ће се камп градити је власништво Електропривреде Републике Српске, а њиме газдује општина Фоча. Ми смо помогли онолико колико смо могли, и мислимо да ће ово омогућити ново запошљавање и понуду која ће задовољити много шири број гостију од оних који долазе на рафтинг-рекао је Машић.

Васићева се захвалила Министарству за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске и општини Фоча на разумијевању и подршци, уз очекивање да ће на такву подршку наићи и код локалног становништва.

 

Подели

Наши пријатељи

Translate »