Search
Close this search box.

ГОЛИЋ: НЕИЗОСТАВНА И СТАЛНА ПОДРШКА ВЛАДЕ РС ОПШТИНИ ФОЧА

 

Обнова градског водовода и жељезног моста на ријеци Дрини, изградња студентског дома и завршетак нове зграде Богословског факултета, као и изградња пута десном обалом ријеке Таре и реконструкција Универзитетске болнице у Фочи најважнији су инфраструктурни пројекти на подручју општине Фоча чија је вриједност дистиже скоро тридесет милиона марака, а које је ова локална заједница спровела или спроводи у сарадњи са Владом РС. Истакнуто је ово приликом данашње посјете министра просторног уређења, грађевинарства и екологије РС, Сребренке Голић, општини Фоча.

goliceva-posjeta-1

У оквиру прве фазе пројекта енергетске ефикасности централни блок фочанске до краја године биће у потпуности реновиран чиме ће бити остварена уштеда енергије и до 50 одсто, као и много бољи услови за рад запослених и боравак пацијената из свих крајева Српске. Инвестиција је вриједна 2,9 милиона марака-истакла је Голићева.

-Ова фаза  подразумијева промјену фасаде, измјену прозора, врата, крова, комплетних котлова за гријање, прелазак са фосилних горива на обновљиве изворе енергије, лед расвјету, тако да ће ова болница која је саграђена 1958.године у потпуности бити реконструисана захваљујући Влади РС кроз пројекат који имплементира ово министарство-рекла је Голићева, након обиласка радова у фочанској болници.

bolnica-radovi

Упоредо са првом фазом пројекта енергетске ефикасности у фочанској болници, припрема се документација за другу фазу вриједну око четири милиона марака, чија се реализација очекује догодине , а у којој ће ново рухо добити и преостали павиљони ове здравствене установе.

– Прва фаза требало би да буде завршена до новембра, а ми на овај начин пратимо и европске стандарде и правимо један од највећих искорака ове установе. Ова инвестиција заједно са новом опремом која треба да стигне наредних дана позиционираће болницу у једну од водећих по квалитету пружања услуга у источном дијелу Српске. Влада РС, а посебно Министарство екологије препознало је наше потребе и ми смо на томе посебно захвални јер без помоћи ово никада не бисмо  могли урадити-рекао је Вељко Марић, директор Универзитетске болнице Фоча.

goliceva-posjeta-6

Голићева је приликом посјете општини Фоча разговарала и са начелником Радисавом Машићем и обишла градилиште пута уз Тару. Оцијенила је да ће овај пут донијети бројне користи општини Фоча, а нарочито у области рафтинг туризма. Начелник општине Фоча Радисав Машић истакао је да је изградња пута десном обалом Таре доказ добре сарадње са Владом Републике Српске.

-Влада Српске помогла  је и градњу пута десном обалом Таре, која је у у току. Оружаним снагама које су ангажоване на овом пројекту остало је још да пробију око 4,5 километра пута, што би, како очекујемо, могло бити завршено за мјесец дана-рекао је Машић.

goliceva-posjeta-3

За подршку развоју Универзитетској болници у Фочи министарки Голић уручена је плакета подршке и захвалности.

 

Поделите: