Search
Close this search box.

МИНИСТАР МАЛЕШЕВИЋ У ФОЧИ: СЛИЈЕДИ УСЕЉЕЊЕ У СТУДЕНТСКИ ДОМ

 

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић разговарао је данас са начелником општине Фоча Радисавом Машићем о побољшању студентског стандарда на подручју ове локалне заједнице.

На састанку је истакнуто је да је Влада РС из Развојног програма и кредитних средстава са Владом Аустрије у Фочи изградила модеран студентски дом и адаптирала нову зграду Богословског факултета у центру града чиме су се стекли савремени услови за извођење наставе и квалитетан смјештај студената.

Након састанка Малешевић и Машић обишли су новоизграђени студентски дом у Фочи чији је капацитет 350 мјеста.

malesevic-posjeta-2

Министар Малешевић најавио је да се усељење у дом очекује почетком нове академске године и истакао да је Влада РС именовала вршиоца дужности директора дома.

-Све је спремно за усељење студената, овдје је првенствено формирана посебна јавна установа, Студентски дом Фоча, и услиједило је и именовање органа управљања.  Министарство предузима све неопходне радње како би студенти били усељени прије почетка школске године-рекао је Малешевић.

Начелник општине Фоча Радисав Машић истакао је да је дом изграђен и опремљен по најновијим стандардима и да са именовањем органа управљања крећу дуго ишчекиване активности на усељењу студената.

За вршиоца дужности директора Студентског дома у Фочи именован је Срђан Драшковић.

 

Поделите: