Search
Close this search box.

ФОРУМ БЕЗБЈЕДНОСТИ: ТРГОВЦИ ДА ЗАТВОРЕ РАДЊЕ У ДАНЕ ПРАЗНИКА

 

Стање безбједности на подручју Фоче је задовољавајуће, смањена је стопа криминала, али је у порасту број саобраћајних прекшаја, оцијењено је на данашној сједници Форума безбједности. Упућен је апел родитељима да скрену пажњу дјеци на опасност од коришћења пиротехничких средстава и усаглашен начин рада трговинских радњи у предстојећим данима републичких и вјерских празника.

dscn0427

Задовољавајуће стање безбједности, резултат је активности и ефикасног рада полиције, као и сарадње са  свим  институцијама и грађанима.

-У протеклих једанаест мјесеци биљежимо пад у броју извршених кривичних дјела за 15 посто у односу на прошлу годину, смањење за два процента у броју извршених прекршаја из области јавног реда и мира, док је у области угрожавања безбједности саобраћаја забвиљежен пораст за 23 процента- рекао јеВелимир Костовић, начелник СЈБ Фоча.

dscn0441

У жељи да се заштите права радника за вријеме празника, на Форуму је подржана одлука општинара о забрани рада трговинских радњи у дане републичких и вјерских празника.

-Дакле, 1.7.и 9.јануара трговине на подручју града неће радити, док ће 2. и 6.јануара  радити од 7 до 13 часова. То грађани треба да знају, а све молимо да се ове одлуке придржавају , јер ће инспекција вршити контролу, и сви они, који се не буду придржавали ове одлуке, биће санкционисани-рекао је начелник општине Фоча, Радисав Машић.

Угоститељски објекти у дане празника 1.7.9. и 13.јануара моћи ће да раде без ограничења радног времена.

-Наравно са жељом да у објектима буде ред и мир, и мислимо да ће наши угоститељи то и испоштовати-додао је Машић.

Поделите: