КУСТУРИЦА ОЗВАНИЧИО ГРАДЊУ МУЛИТПЛЕКСА У ФОЧИ

Српски режисер Емир Кустурица, као представник предузећа „Лотика“ Д.О.О из Вишеграда, и директор фочанског Центра за културу и информисање Владимир Пантовић потписали су у Фочи уговор о заједничком улагању у изградњу мултиплекс биоскопа са три кино сале у овој установи културе.

Уговором је предвиђено да предузеће “Лотика” уложи 1.200.000 КМ у реконструкцију и опремање постојеће кино сале у приземљу и двије нове мање сале на спрату објекта.

kus-1-600x450

Кустурица је нагласио да је ово трећи мултиплекс у овом дијелу Српске, након вишеградског, који одавно ради, и требињског, који је још у изградњи.

Он је најавио да ће радови у Фочи почети за седам дана.

-Надамо се да ће до почетка нове школске године ова прва сала да проради, а у току идуће године и двије нове, тако да ћемо имати прави мали мултиплекс и могућност да млади, али и стари, дођу у биоскоп и виде све оно што истог тренутка гледају људи у Лондону, Берлину или Сан Франциску- рекао је Кустурица.

Он је додао да ће бити уграђена модерна аудио и визуелна опрема највећег могућег нивоа.

Директор ЦКИ Владимир Пантовић захвалио се Кустурици на одлуци да инвестира новац у ове сврхе.

-Веома нас радује реализација овог пројекта. Ово је инвестиција коју Центар за културу и информисање сигурно никада не би могао сам прибавити- рекао је Пантовић.

multipleks foca

Потписивању уговора присуствовао је и начелник општине Радисав Машић, који је нагласио да ће овим пројектом бити обогаћен културни живот у граду.

-Наша омладина и студенти који овдје студирају, а има их око 1.700, биће у прилици да свако вече буду у биоскопу и да гледају актуелне филмове на најбољој могућој техници-навео је Машић.

Предузеће Лотика користиће биоскоп 10 година уз могућност продужења уговора за додатних пет или десет година, а ЦКИ моћи ће да користи кино сале за своје потребе.

Подели

Наши пријатељи

Translate »