НП “СУТЈЕСКА”: НОВИ ЖИВОТ У НАЈСТАРИЈЕМ ПАРКУ У БИХ

Након вишегодишње стагнације, у Националном парку „Сутјеска“ прошлу годину завршили су са позитивним пословањем.Један од показатеља су и плате запосленима које се исплаћују на вријеме, као и улагање у инфраструктуру и туристичке садржаје. Уз подршку Владе РС данас је организован и донаторски ручак за куповину аутобуса који ће бити кориштен за превоз запослених и туриста.

donatorski rucak sutjeska 2

Набавку аутобуса са 10 000 марака помогла је Влада РС. Исту суму донирао је Фонд за заштиту животне средине.  Значајна средства издвојио је МУП РС, локалне заједнице из окружења,привредници, и Клуб посланика СНСД-а у Народној скупштини Српске.

-Заиста сам задовољна што су људи препознали значај ове манифестације, али и значај НП „Сутјеска“ који има редовну контрибуцију средстава од Владе РС за дио потреба и расхода, а  значајан дио прихода оствaрује другим активностима који су у опису посла ове јавне установе-рекла је Сребренка Голић, потпредсједница Владе Републике Српске.

GOLIC TJENTISTE

-Сматрамо да овдје постоје огромни потенцијали за развој туризма и надамо се да ће уз помоћ Владе РС овај национални парк узнапредовати и зато смо се и одазвали овој донаторској конференцији-рекао је Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС.

donatorski rucak sutjeska 3

Национални парк „Сутјеска“ представио је и петогодишњу визију развоја која подразумијева улагање у туристичку инфраструктуру и објекте.

-У плану имамо изградњу једног здравствено-туристичког центра, реновирање хотела „Сутјеска“ и изградњу виле Владе РС, тако да чак до краја 2018.године очекујемо релизацију дијела плана, односно очекујемо прву сједницу Владе РС у вили коју ћемо направити на Тјентишту-рекао је Дејан Павловић, директор НП Сутјеска.

TJENTISTE DONATORSKI

Улагања у Национални парк „Сутјеска“ шанса су и за развој општине Фоча.

-Ово је највећи потенцијал општине Фоча и један од највећих у РС. Овај национални парк полако враћа оно што је имао некад и ово ће бити потенцијал који ће се у наредним годинама користити још више-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

restoran np sutjeska

Након донаторског ручка, у Долини хероја свечано је отворен и новоизграђени ресторан. Најављено је и да ће ускоро бити завршена изградња луксузних апартмана са 40 лежајева.

Тринаеста плата

Да национални парк “Сутјеска” послује све позитивније показује и чињеница да су прошле године запосленима исплатили тринаесту плату, први пут послије више година.

 

Подели

Наши пријатељи

Translate »