Search
Close this search box.

ДРИНСКА АВАНТУРА СПОЈИЛА МЛАДОСТ, ЗАБАВУ И АДРЕНАЛИН

Више од двије стотине младих из свих крајева Српске, БиХ, Србије и Хрватске  уживали су у регати горњим током Дрине, јединственој природи овог краја, као и бројним другим занимљивим садржајима у оквиру  прве “Дринске авантуре” која је одржана у Фочи. Дводневну спортско-туристичку манифестацију, коју је организовао Омладински покрет Фоча, подржало је Министарство породице омладине и спорта РС, општина Фоча, фочански рафтери и предузетници.

Уз мото “Гдје настаје Дрина, почиње авантура” млади су искусили авантуристички спуст гуменим чамцима и другим пловилима од Рафтинг центра “Бастаси” до Аква-парка “Ушће”, дуг 15 километара. Смарагдна ријека и изузетан панорамски поглед на окружење одушевио је учеснике, који су спојили забаву, дружење и авантуру.

-Прекрасно, заиста, лијепо организовано, мало похладно, али дивно. Први пут сам у овом крају и стварно сам уживала у Дринској авантури-рекла је Јасна Цубербјулер из Загреба.

-Први пут сам се данас спустила Дрином, препоручујем свима да дођу, одлично је, врло атрактивно и лијепо дружење-мишљења је Дејна Бијелић из Градишке.

Међу љубитељима авантуре на Дрини највећи број је Фочака. На чамцу и група студената Медицинског и Богословског факултета, којима није мањкало забаве и адреналина.

-Први пут ми је да искусим ову авантуру, феноменалан осјећај, сви ти брзаци, природа, људи, ја сам родом из равничарског краја, па је мени ово изузетно-каже Панчевац, Милан Лазић, који је студент Богословског факултета у Фочи.

Да пловила држе правац на прохладној ријеци побринули су се фочански рафтинг скипери и Горска служба спасавања .

-Увели смо једну новину , направили пункт, вршили провјере, а сви учесници морали су да носе безбједносне прслуке, адекватну опрему, и све је прошло без икаквих проблема-рекао је Ненад Иконић, начелник Горске службе спасавања РС.

Промоција Дрине, туризма, квалитетне забаве и мобилности младих циљеви су које су организатори ове манифестације у потпуности су испунили.

-Укупно је било 27 чамаца, задовољни смо великим одзивом учесника. Ово нам је прва организација, вријеме нам није баш ишло на руку, али све је одлично протекло. Надамо се да ће нам ово постати традиција, а то су сви учесници и тражили од нас-рекао је Младен Мандић, предсједник Омладинског покрета Фоча.

Дружење на Дрини настављено је “Играма без граница” и ди-џеј журком на фочанском Аква парку.

Поделите: