ОК ФЕСТ ТЈЕНТИШТУ ПОНОВО ВРАЋА ЖИВОТ

Више хиљада посјетилаца са простора бивше Југославије, али и других земаља Европе и свијета, првог дана “ОК феста” на Тјентишту уживало је у наступима Јосипе Лисац, “Дисциплине кичме” и “Дел арно бенда”.

Јосипа Лисац је са бине поручила да је пресрећна што наступа на Тјентишту, гдје, како је нагласила, природа има дивљу љепоту коју човјек није стигао да уништи. Нашалила се и на рачун својих година рекавши да узрастом можда и не припада оваквом фестивалу.

“Још увек има наде”, нова пјесма “Дел арно бенда” и “Хорнсман Којота”, коју су први пут уживо извели, одлично се уклопила у амбијент “ОК феста” и поруку коју он шаље.

“Предиван је фестивал, природа је предивна, људи су добро расположени, свима нам ово треба да се извучемо из градова и уживамо у природи, а онда слиједи и јако лијеп музички програм. Поносан сам што смо вечерас подијелили бину са Јосипом Лисац и “Дисциплином кичме”, рекао је Немања Којић Којот.

Он је поручио да је веома важно што се омладина из некадашње заједничке државе окупља на оваквим фестивалима.

“Важно је да смо сви заједно и да будемо добри. Ово су дивне ствари и супер је што на неки начин стара Југославија и даље постоји кроз оваква окупљања и дружења на овако лијепим мјестима”, рекао је Којот.

Прво вече фестивала завршено је наступом “Дисциплине кичме”, а фронтмен овог бенда Душан Којић Која рекао је да је очигледно да “ОК фест” Тјентишту поново даје живот.

Отварању “ОК феста” присуствовала је и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић, која је истакла да је овај фестивал регионални догађај на којем наступају најбољи бендови из земаља региона, те да јој је изузетно драго да може да слуша Јосипу Лисац.

“Најважније је да омладина гради мостове пријатељства, а такође што на овај начин промовишемо Национални парк “Сутјеска”, који има велике туристичке потенцијале, али је потребно још радити на унапређењу смјештајних капацитета”, рекла је Давидовићева.

Она је додала да је Влада Републике Српске ове године помогла организацију фестивала са 50.000 КМ.

 

 

Подели

Наши пријатељи

Translate »