САЛКИЋ ПОСЈЕТИО ФОЧУ: ПОМОЋ ИНФРАСТРУКТУРИ И ОДРЖИВОМ ПОВРАТКУ

О инфраструктурним пројектима, одрживом повратку и привредном развоју на подручје Фоче разговарали су данас потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић, предсједник СО Фоча Изет Спахић и замјеник начелника општине Фоча, Зоран Елез. Истакнуто је да је Фоча једна од општина која се може похвалити бројним пројектима путем којих се обезбијеђују квалитетнији животни услови како повратника, тако и свих грађана.

Салкић је истакао да су међуљудски односи у општини Фоча на изузетно високом нивоу, те да националне нетрпељивости нема. Обећао је помоћ инфраструктурним пројектима и повратничким категоријама.

-Радује ме да сам се упознао о значајним инфраструктурним пројектима који су у фази реализације на подручју Фоче, да, када је у питању повратничка популација, Бошњаци на овом простору имају потпуну подршку да се развијају и да организују свој живот и сигурно да ћу учинити колико будем у могућности преко надлежних министарстава и организација да се путем одређених пројеката помогне још више-рекао је Салкић.

Подршка неће изостати ни када је у питању побољшање путне комуникације и електрификација повратничких подручја.

-Добили смо подршку од потпредсједника РС за пројекат изградње моста на ријеци Ћехотини у мјесту Викоч, којим би наши грађани з МЗ Челебићи за 14 километара скратили долазак до града, а повратници у Викочу би добили прилику да до својих имања дођу и са друге стране Чехотине. Други пројекат је реновирање објекта у насељу Доње Поље, који је у власништву Исламске заједнице, а који би служио за  подршку и помоћ повратницима, односно за сервисирање њихове проблематике и потреба, како би их наши службеници у општини брже и ефикасније рјешавали-рекао је Изет Спахић, предсједник СО Фоча.

На састанку је било ријечи о и заједничком раду на привлачењу инвеститора, искориштавању туристичких потенцијала и отварању производних погона на подручју општине.

 

Подели

Наши пријатељи

Translate »