СВЈЕТСКИ ДАН ПОШТЕ ОБИЉЕЖЕН У ФОЧИ: ПОШТЕ СРПСКЕ НЕ ЗАОСТАЈУ ЗА ЕВРОПСКИМ СТАНДАРДИМА

Дефилеом поштанских радника градским улицама, представљањем возила и опреме предузећа Поште Српске, те уручивањем награда најбољим радницима за ову годину у Фочи је обиљежен Свјетски дан поште.

Међу награђеним раднциима и Татомир Гвозденовић из Братунца који већ  једанаест година ради као поштар у Помоћној пошти 75 422 Кравице. За свој позив каже да је један од љепших, али и изазовних.

-Иако нове технологије долазе, посла имамо и опстајемо што је најважније. Награда ће ми значити много, бити подстрек за мој даљи рад, ми поштари у Кравици смо успјели да обновимо и повратимо пошту, била је уништена у рату, а данас и приходујемо и имамо нове запослене-рекао је Гвозденовић.

Поште Српске претрпјеле су турбулентна времена и процесе, али су успјеле да се прилагоде новим технологијама и да успјешно послују и раде, рекла је Јасминка Кривокућа, директорица предузећа Поште Српске.

-Пратимо тај нови тренд информационих технологија као што је сва електронска достава, куповина путем интернета,  електронско слање новца, брза пошта. Развили смо све те услуге, јер само на тај начин може да се опстане, и ми видимо у свему томе своју будућност и позитивно и послујемо-рекла је Кривокућа.

Дијана Обрадовић, помоћник министра саобраћаја и веза РС истакла је да Влада РС подржава рад предузећа Поште Српске, које свакодневно усавршава и редизајнира услуге на корист становништва.

-Поште Српске јако пуно улажу у формирање нових услуга и за то требају постојати и инвестиције и развијен информационо-комуникациони систем, које ово предузеће посједује. У доброј мјери су на тржишту када је у питању онлајн систем и ми јако пуно полажемо праћењу тог рада како би се добио одређен степен квалитета и сигурности који се тражи од једног оваквог система-рекла је Обрадовићева.

Начелник општине Фоча Радисав Машић напоменуо је да “Поште Српске” успијевају да обавезе према грађанима испуњавају благовремено и изразио очекивање да ће ово предузеће, упркос развоју савремених технологија, остати институција без које се не може и на коју се сви грађани могу ослонити.

Поште Српске дневно превозећи пошиљке возилима пређу око 8 000 километара, мопедима и бициклима више од 1 500, док поштари дневно пређу и више од 15 километара достављајући пошиљке. У овом предузећу тренутно ради 2 289 радника.

Подели

Наши пријатељи

Translate »