ШЕФ МИСИЈЕ ОЕБС-А У БИХ ПОСЈЕТИО ОПШТИНУ ФОЧА

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Брус Бертон посјетио је данас општину Фоча и са начелником Радисавом Машићем разговарао о раду општинске управе и плановима развоја, те о будућој заједничкој сарадњи и пројектима.

Начелник Машић упознао је шефа Мисије ОЕБС-а о стању на подручју општине Фоча и истакао да локална управа има одличну сарадњу са овом међународном  организацијом, као и канцеларијом у Фочи.

– Разговарали смо и о привреди, инфраструктури, свему ономе што је од важности за грађане и изразили обострану жељу да нашу сарадњу наставимо и у будућности-рекао је Машић.

Шеф Мисије ОЕБС-а у БИХ Брус Бертон исказао је задовољство чињеницом да су међунационални односи у општини Фоча добри и похвалио подршку начелника формирању Коалиције за мржњу која је осим у Фочи, основана у још тридесет локалних заједница у БиХ.

Бертон је указао на важност и значај добре сарадње одбора за међурелигијску сарадњу Фоче и Горажда, која доприноси квалитетном међурелигијском дијалогу и толеранцији у овом дијелу БиХ.

На састанку је разговарано и о могућностима изналажења одрживог рјешења за Сервис центар „Трачак наде“ који уз подршку општине финансира Амбасада САД у БиХ.

 

Подели

Наши пријатељи

Translate »