ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА СПОРТСКЕ САЛЕ “ПАРТИЗАН” У ФОЧИ

Увођењем извођача радова у посао у Фочи је данас озваничен почетак реконструкције Спортске сале “Партизан” коју заједно финансирају општина Фоча и УНДП. Ова инвестиција вриједна око 180 000 марака дио је пројекта „Локални интегрисани развој“ који реализује УНДП, а финансира Европска унија.

Постојећих 400 метара квадратних колико износи површина сале „Партизан“ у потпуности ће бити реновирано, а биће надограђено и нових 300 метара квадратних простора.

Објекат који је деценијама пропадао и у који није улагано, служио је за спортске активности младих стонотенисера и љубитеља борилачких спортова.

Вијест о реконструкцији сале обрадовала је спортисте и тренере, јер су годинама муку мучили у неусловиним просторијама које нису ни загријаване. Међу њима и Нада Марковић, истакнута фочанска стонотенисерка и тренер СТК „Перућица“.

-Услови су били јако лоши, ми смо се сви трудили да и поред тога постижемо добре резултате. Када све буде завршено , овај објекат ће још више да оживи, биће и већи број спортиста, коначно ће се створити прави услови за тренирање и још боље резултате и у сваком случају ова инвестиција је прави погодак да се освијетли овај објекат на сваки могући начин-казала је Марковићева.

Уколико временске прилике буду ишле на руку извођачима радова, Фочаци би за два мјесеца требало да добију потпуно нову салу. Извођач радова, предузеће „Конструктор“, спремни за посао.

-На објекту је предвиђена комплетна реконструкција од темеље до крова, што подразумијева замјену крова, израду нове армиране бетонске плоче, санацију подова, мокрих чворова, свлачионица, вањске и унутрашње столарије-навео је руководилац предузећа “Конструктор”, Бошко Ивановић.

Учешће ЕУ у овом пројекту посредством УНДП-а је око 118 000, док је учешће општине 30 одсто, односно 56 000 марака. У општини истичу да је ово највећа инвестиција уложена у овај објекат у протеклих педесет година.

-Ово је за нас велики пројекат јер је ово стара азграда која је давно рађена и у којој је спориотистима било јако тешко да тренирају, а о условима да не говоримо. Све ово овдје биће реновирано и служиће за дворанске мале спортове, а биће простора и за гимнастику и друге врсте спорта које планирамо у наредном периоду увести. И све то уз сарадњу и подршку пројекта УНДП-а-рекао је начелник општине, Радисав Машић.

По завршетку радова салу ће наставити да користе спортисти, док би нових надограђених 300 метара квадратних на кориштење требало да добије КУД “Фоча”.

Подели

Наши пријатељи

Translate »