U FOČI VELIKA POKAZNA VJEŽBA “DRINA 2018”

Velika pokazna vježba spasavanja na vodi Republičke uprave civilne zaštite pod nazivom „Drina 2018.“ biće održana u Foči početkom marta, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika Uprave i lokalne zajednice. Cilj vježbe je da sve spasilačke jedinice kojima Srpska raspolaže pokažu spremnost i obučenost kako bi u slučaju vanrednih situacija mogli uspješno da djeluju.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed rekao je da će nosioci vježbe biti specijalizovane jedinice Uprave uz podršku lokalnih spasilačkih jedinica i službi.

-To je prilika da se pokaže obučenost naših spasilačkih jedinica koje su spremne da u svakom trenutku pomognu građanima RS-rekao je Međed.

Istakao je da Republička uprava civilne zaštite ima šest spasilačkih timova i jedinica koji su učestvovali u brojnim vježbama na prostoru Srpske, BiH i regiona.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da će ova vježba biti prilika i da sve lokalne jedinice pokažu sposobnost i brzo djelovanje u posebnim uslovima.

-Dogovorili smo se da sve naše kapacitete kojima raspolažemo stavimo u službu Republičkoj upravi civilne zaštite i vjerujemo da će uz veliki odziv građana ova vježba zaista pokazati jedan visok nivo obučenosti svih spasilačkih jedinica-rekao je Mašić.

U Foči su nerijetke intervencije pripadnika Civilne zaštite i spasilačkih klubova u spasavanju na vodi,ali i na planinama. Ovdašnji pripadnici Spasilačkog kluba „Volf“, Gorske službe spasavanja, Speleospilačke službe i Crvenog krsta prošli su brojne značajne obuke kod nas i u zapadnoevropskim zemljama.

happy wheels