Search
Close this search box.

СНЕЖАНА МАРКОВИЋ И ОДБОЈКАШКИ КЛУБ “МАГЛИЋ” ТРЕЋУ ГОДИНУ БЕЗ ПРЕМЦА

Стонотенисерка СТК “Перућица” Снежана Марковић и Одбојкашки клуб “Маглић” трећу годину узастопно проглашени су за најбољег спортисту, односно најбољи спортски колектив општине Фоча.

Марковићева је признање за најбољег спортисту у 2017. години заслужила бронзом у дублу са Балканског првенства за младе у Бугарској, наступима са сениорском селекцијом БиХ на важним међународним турнирима, али и бројним медаљама са такмичења у БиХ и Републици Српској.

“Успјела сам да достигнем рекорд мог тренера и моје мајке Наде Марковић и могу да обећам да ћу се потрудити да га побољшам за бар још један избор”, рекла је Марковићева на традиционалној општинској манифестацији “Избор спортисте године”.

Одбојкашком клубу “Маглић” ово је у протеклих пет година четврто признање за најбољи фочански спортски колектив, а треће узастопно.

Мушка екипа је у 2017. успјела да сачува премијерлигашки статус, а женска је била вицешампион Српске.

Успјех овог клуба је употпуњен и наградом за најбољег тренера, коју је добио млади стручњак Владимир Вуковић, шеф струке женске екипе.

Награду за подвиг године добили су чланови Планинарско-спелеолошког друштва “Вучја стопа” за освајање Мон Блана, док је за најперспективнијег спортисту проглашена каратискиња “Нипона” Јелена Елез.

Награде најбољима уручили су министар спорта Српске Јасмина Давидовић, свјетски првак у џудоу Немања Мајдов и начелник општине Фоча Радисав Машић.

Мајдов је истакао да себе сматра Фочаком, јер је поријеклом из фочанског села Пријеђел.
“Освајањем титуле свјетског првака показао сам да и Фочаци могу бити најбољи на земаљској кугли”, рекао је Мајдов.

Давидовићева је рекла да је ресорно министарство за најбоље фочанске спортисте издвојило 10.000 КМ.

“Фоча је одувијек препознатљива као град спорта и младих. Развијене су све гране спорта, а можда фали кајак-кану клуб и било би добро да се и такав клуб формира”, рекла је Давидовићева.

Машић је подсјетио да локална управа издваја 400.000 КМ годишње за спорт и да доста пажње води о спортској инфраструктури.

“Ове године биће обновљена Спортска сала `Партизан` чиме ће стони тенис и борилачки спортови добити много боље услове, а уједно ћемо на спрату објекта адаптирати просторију за КУД `Фоча`”, рекао је Машић.

На свечаности у Градском позоришту, коју је организовао Спортски савез Фоче, додијељене су и награде најбољим појединцима 14 фочанских клубова, а публика је овацијама поздравила каратисту “Љубишње” Горана Ковачевића, момка са Дауновим синдромом, који је награђен за бројне медаље са такмичења у катама.

Поделите: