MAŠIĆ: SLIJEDI IZGRADNJA NOVOG VRTIĆA I NASTAVAK OBNOVE VODOVODA

Izgradnja novog objekta dječijeg vrtića i nastavak obnove gradskog vodovoda najvažnije su stavke u ovogodišnjem programu rada načelnika opštine Foča Radisava Mašića, koji je dobio podršku odbornika lokalnog parlamenta.

Opština Foča je kreditnim sredstvima od 2,5 miliona KM obezbijedila sredstva za izgradnju zgrade Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“, kapaciteta 200 mjesta.

Mašić je naveo da je druga faza obnove gradskog vodovoda, koja podrazumijeva zamjenu cijevi sekundarnog vodovoda, dobila saglasnost Vlade Srpske.

„Naredni korak je raspisivanje međunarodnog tendera i izbor najpovoljnijeg ponuđača“, istakao je Mašić.

On je naglasio da bi u ovoj godini mogla početi i eksploatacija ruda olova, bakra i cinka na Čelebićima jer je firma „Vestern Majning“, koja je sprovela istraživanja na ovom području, Vladi Srpske uputila zahtjev za eksploataciju.

Mašić je dodao da je jedna od većih investicija u Foči, koja će biti završena ove godine, rekonstrukcija Sportske sale „Partizan“, vrijedna 180.000 KM, a dio je projekta „Lokalni integrisani razvoj“ koji realizuje UNDP, a finansira EU uz učešće opštine.

U ovoj godini će biti završena i izgradnja dvije zgrade u naselju Barakovac za socijalno-ugrožene porodice i porodice iz kolektivnog centra u Miljevini, a put desnom obalom Tare, koji je probijen prošle godine, biće pripremljen do početka sezone.

Odbornici su usvojili i izvještaj rada načelnika za prethodnu godinu, kao i izvještaje opštinskih inspekcija-tržišne, zdravstveno-sanitarne, urbanističko-građevinske i vodoprivredne, te komunalne policije.

Podršku odbornika dobili su i  izvještaji o radu za prošlu i programi rada za ovu godinu Centra za kulturu i informisanje, Centra za socijalni rad, Muzeja Stara Hercegovina i Turističke organizacije.

Razmatrala se i informacija o radu sportskih klubova, dok je informacija o položaju raseljenih lica, povratnika i korisnika alternativnog smještaja vraćena na doradu.

Odlukom odbornika Strategija za mlade na području opštine Foča u periodu do 2022.godine u formi nacrta upućena je u javnu raspravu.

 

happy wheels