ДОГОВОР ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ И РАФТЕРА: УТВРЂЕНА ЦИЈЕНА КОРИШТЕЊА ПУТА ДЕСНОМ ОБАЛОМ ТАРЕ

У сусрет новој туристичкој сезони, руководство општине Фоча договорило је данас са власницима фочанских рафтинг кампова услове коришћења новоизграђеног пута десном обалом ријеке Таре.

Начелник општине Радисав Машић рекао је да је договорено да цијена проласка путем буде четири марке по особи, а да се новац који буде наплаћен усмјери у одржавање и модернизацију овог правца.

“Ово ће бити велики подстрек и велики допринос даљем развоју рафтинг туризма. Очекујемо бољу сезону него претходних година, тим више што ћемо имати и евиденцију туриста, тако да ће наплата боравишне таксе бити већа, а од средстава која уберемо на путу моћи ћемо сваке године да улажемо у тај пут како би био што функционалнији”, нагласио је Машић.

До прошле године, док није изграђен пут десном обалом Таре, фочански рафтери моралли су са гостима да прелазе у Црну Гору, при чему су се стварале велике гужве на граници, али и да плаћају разне таксе у висини од 4,30 евра по особи.

ПредсједникУдружења рафтера Фоча МИрослав Давидовић задовољан је догвором са локалном управом у Фочи.

“Има још да се заврши доградња пута, да се стави финални слој да би био удобнији за туристе. Сав новац који се наплати од коришћења пута вратиће се назад, како би се пут дограђивао, а то ће аутоматски значити већи број туриста”, рекао је Давидовић.

На састанку се разговарало и о безбједности на ријеци, о дозволама, регистрацији чамаца И обавези коришћења безбједносне опреме.

И локална управа и рафтери имају исти циљ- да безбједност на ријеци буде максимална и да спуст гуменим чамцима низ брзаке Таре, као фочаснки туристички бренд из године у годину буде све посјећенији, поручено је са састанка.

 

Подели

Наши пријатељи

Translate »