ШКОЛА У ДРАГОЧАВИ ПРВИ ПУТ ДОБИЛА ВОДУ ЗА ПИЋЕ И МОКРИ ЧВОР

Заједничком акцијом Општине Фоча и Предузећа за водовод и канализацију “Извор”, у фочанској подручној школи у Драгочави изграђен је мокри чвор и уведена вода за пиће, први пут откако школа постоји.

У локалној узправи истичу да је школа изграђена прије 50 година и да није имала ни воду ни мокри чвор, већ су ученици и наставници користили пољски тоалет и вањску воду која је у зимском периоду често ледила.

Општина је издвојила средства за неопходни материјал и санитарије, док је предузеће “Извор” бесплатно извело радове.

Директор “Извора” Миомир Бојат каже да је ово једна од ријетких школа у Српској у којој нису постојале санитарне просторије.

“Школа није имала ни водоснабдијевање, а ми смо извршили санацију локалног водовода, који је годинама био неисправан. Поставили смо нове цијеви и сада школа има нормално снабдијевање здравствено исрпавном водом за пиће, што нећ бити довољно за љетни период, али ћемо у другој фази обнове градског водовода тај проблем трајно ријешити”, рекао је Бојат.

Он је додао да је ово предузеће санирало и два моста у насељима Орцркавље и Пођеђе у Мјесној заједници Миљевина, који су сада безбједни за саобраћај.

„Општина је из својих средстава финансирала реконструкцију ова два моста, а ми смо били извођач радова. Мостови су били у веома лошем стању, са великим рупама и преко њих се није могло безбједно прелазити, а сада смо промијенили комплетну дрвену конструкцију коловоза и на мосту на Пођеђу смо урадили и заштитну ограду“, напоменуо је Бојат.

Из „Извора“ су напоменули да је мост у Пођеђу пјешачки и упозорили су мјештане да не би смјели, као што су досад радили, преко њега прелазити са тракторима.

 

Подели

Наши пријатељи

Translate »