POTPISANI UGOVORI ZA POSAO 30 SEZONSKIH RADNIKA

Opština Foča i ove godine provodi projekat „Uredimo Foču“, u okviru kojeg je na period od četiri mjeseca zaposleno 30 radnika iz socijlanih kategorija, a koji su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Načelnik opštine Foča Radisav Mašić potpisao je ugovore sa radnicima koji će obavljati sezonski posao uređenja zelenih površina, parkova i korita rijeka.

Milomiru Simoviću, koji je godinama bez posla, četveromjesečni angažman dobro će doći.

-Radio sam u Magliću i od njegovog zatvaranja sam bez posla. Dobio sam ovaj posao i zadovoljan sam, za sada dobro radimo i nadamo se da ćemo opravdati povjerenje-kaže Simović.

Posao je prijeko potreban i Velinki Košir:

Dugo godina sam bez posla. Ovo mi mnogo znači, posebno jer imam dijete sa poteškoćama u razvoju. Posao nije puno težak, trebamo da se angažuje i uradimo šta je predviđeno kako bi nam grad bio ljepši-rekla je Košir.

Sredstva za ovaj projekat obezbjeđuje Evropska unija, a realizuju se posredstvom UNDP-a. Vrijednost projekta je oko 72.000 maraka, od čega lokalna zajednica učestvuje sa 22.000 maraka.

-Za vrijeme trajanja posla, radnici će imati redovnu platu, plaćene doprinose i zdravstveno osiguranje. Svrha ovog posla je da uredimo i održavamo zelene površine u gradu, te da uredimo obale rijeka Drine i Ćehotine-rekao je Radisav Mašić, načelnik opštine Foča.

 

happy wheels