OPŠTINA PRUŽA PODRŠKU RAFTING TURIZMU

U cilju razvoja rafting turizma opština Foča je u prošloj godini probila trasu puta desnom obalom rijeke Tare u dužini od oko 20 kilometara.

Vlasnicima rafting kampova na taj način omogućeno je da do odredišta na Brštanovici dođu teritorijom Republike Srpske, bez prelaska i zadržavanja na granici sa Crnom Gorom.

Put je pred početak turističke sezone dodatno nasipan i na pojedinim dionicama proširivan kako bi se omogućio saobraćaj kombi vozila i džipova koji prevoze turiste-saopšteno je iz opštine.

U saopštenju se dodaje da će se u dogovoru sa rafterima korišćenje puta naplaćivati 4 KM po osobi, a sva sredstva prikupljena po tom osnovu u dogovoru sa predstavnicima raftera, iskoristiće se za modernizaciju tog puta. Naplatu će vršiti turistički radnici na rampi i selu Hum.

-Ovakav koncept korištenja novoizgrađenog puta za čiju izgradnju je opština Foča izdvojila oko 1,5 milion podržali su svi vlasnici rafting kampova-ističe se u saopštenju.

Iz lokalne uprave naglašavaju da će brojne pogodnosti koje nova putna trasa Hum-Brštanovica nudi, kako rafterima tako i seoskom stanovništvu na desnoj obali rijeke Tare, tek doći do izražaja u narednim godinama.

happy wheels