Search
Close this search box.

ПЕХАР ПРИЈАТЕЉСТВА ТРЕЋИ ПУТ У РУКАМА РИЈЕЧАНА

Омладинци ХНК Ријека тријумфовали су на 14. Међународном омладинском турниру “Фудбал френдс” у Фочи пошто су у финалном сусрету након бољег извођења пенала са 4:3 савладали Црвену звезду из Београда.

Ријечани су тако трећи пут освојили трофеј пријатељства, а црвено-бели, који су до сада два пута били шамипиони турнира, окрунили су се поново титутлом вицешампиона.

„Ријека“ је повела голом Ивана Курбаше из пенала, а на 1:1 изједначио је Лазар Поповић у посљедњем минуту првог полувремена. У другом полуврмену резултат се није мијењао, а у пенал лутрији истакао се голман Ријечана Марко Шушак који је са три одбране донио свом тиму велику радост.

Шушак је проглашен за најбољег чувара мреже на турниру, а из редова „Ријеке“ је и најбољи играч – Филип Зрилић, док је најбољи стријелац, са шест голова, Иван Бојовић из подгоричке „Будућности“.

-Чврста утакмица, противник је био добар, ипак трудили смо се, заслужено смо славили и много смо срећни што смо прва екипа са три титуле на Фудбал френдсу-рекао је Филип Зрилић, најбољи играч.

Најбољи голман Марко Шушак каже да је његова екипа заслужено тријумфовала на “Фудбал френдсу”.

-Врло напето, пенали су одлучили, сматрам да су обје екипе биле добре-истакао је најбољи чувар мреже.

Одбрану титутле Мијо Дадић, тренер Ријечана, сматра заслуженом и реалном.

-Једна добра утакмица против доброг противника, задовољни смо, наши момци су показали максимум, све је прошло фер и коректно, публика, организација, суђење. Одавде носимо само најбоље утиске, а квалитет турнира из године у године је на све већем нивоу-казао је Дадић.

Црвено-бели, који су многобројној публици у Фочи пружили борбено финале, поручују да се са добром поставом враћају и догодине.

-Чврсто, борбено, Ријека је имала више среће на пеналима, честитамо им , али ми смо исто дали свој максимум и једва чекамо да дођемо поново, овдје се осјећамо као код куће-рекаоје  Дејан Симић, тренер црвено-белих.

Похвале организатору стигле су и из редова Будућности, Вардара, Марибора, Жељезничара, али и из кинеског Тјенцин Ћуенђена, који је прва екипа са другог континента која учествује на турниру пријатељства у Фочи.

-Дошли смо са жељом да побољшамо своје фудбалске способности и знања и да боље упознамо европски фудбал. Овдје смо лијепо дочекани и имали смо одличне услове-рекао је Хуан Хао, представник кинеског клуба.

Зоран Аврамовић, идејни творац турнира и предсједник истоимене београдске Асоцијације  истакао је да је Фоча још једном положила испит доброг домаћина о чему најбоље свједоче учесници који очекују позив и на наредни фестивал фудбала.

-Одличан турнир, а већ се посвећујемо наредном издању овог турнира који ће поново донијети новости, нове тимове, нове шансе тако да  наредне године посљедњи викенд у јулу буде у Европи забиљежен као велики фестивал фудбала који се одржаав у Фочи-рекао је Аврамовић.

Четрнаесто издање турнира пријатељства у Фочи протекло је у духу фер плеја, другарства, толеранције и умијећа младих фудбалских нада.

-Можемо рећи да је и овога пута Фудбал френдс оправдао своју сврху и показао суштину своју, пријатељство и добру организацију- рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

Престижни фудбалски турнир у Фочи манифестација је од посебног значаја за Републику Српску.

-Најважнији дио ове приче је да се млади спортисти упознају и друже кроз фудбал, градећи мостове пријатељства- рекла је Јасмина Давидовић, министар породице, омладине и спорта РС.

У мечу за треће мјесто, „Марибор“ је са 2:0 савладао домаћу „Сутјеску“, док је у финалу утјешног турнира, у борби за пето мјесто, подгоричка „Будућност“ убједљиво, резултатом 5:0, савладала сарајевски Жељезничар.

Високу побједу од 6:1 остварио је и скопски Вардар против кинеског „Тјенцин Ћунеђен“ у сусрету за седмо мјесто.

 

Поделите: