Search
Close this search box.

ПОЧИЊЕ “ФУДБАЛ ФРЕНДС”: ФОЧА ДОМАЋИН МЛАДИМ ФУДБАЛСКИМ НАДАМА

Учесници 14. “Фудбал френдс” турнира, који почиње данас на Градском стадиону у Фочи, поручили су да је привилегија бити дио фудбалске мреже пријатељства, која је настала још 2005. године.

На “Фудбал френдсу” први пут учествује једна екипа из Кине – омладинци “Тјенцин Ћуенђена”.

“Дошли смо са жељом да побољшамо своје фудбалске способности и знања и да боље упознамо европски фудбал. Овдје смо лијепо дочекани и имамо одличне услове”, рекао је представник кинеског клуба Хуан Хао.

Трофеј пријатељства брани “Ријека”, која је задње двије године била најбоља у Фочи.

“Сигурно да након два турнира на којима смо играли веома добар фудбал, да опет очекујемо да наши фудбалери прикажу добру игру. Овај турнир је веома добра промоција младих фудбалера и за њих веома добро искуство”, истакао је тренер младих играча “Ријеке” Мијо Дадић.

Тренер “Жељезничара” Сенад Жерић рекао је да су у овом клубу пресрећни што су добили прилику да још једном учествују на “Фудбал френдсу”.

“Врло радо смо се одазвали јер је овај турнир, као што му име каже, прије свега турнир пријатељства. `Жељо` је веома поносан на овај тунир и на овај град”, рекао је Жерић.

Начелник општине и предсједник Организационог одбора “Фудбал френдса” Радисав Машић истакао је да ће се Фоча још једном показати као срдачан домаћин.

“Сама чињеница да нам је из далеке Кине стигла једна екипа довољно говори како фудбал нема границе и како може да нас уједини. Жеља екипа, које редовно учествују на турниру, да поново дођу најбољи је доказ да је Фоча добар организатор”, рекао је Машић на конференцији за новинаре.

Првог дана у четвртфиналним сусретима играју “Будућност” и “Ријека”, “Вардар” и “Марибор”, “Сутјеска” и “Тјенцин Ћуенђен”, као и “Жељезничар” и “Црвена звезда”.

Поделите: