U PETAK POČINJE FUDBAL FRENDS:STIŽU MLADI FUDBALERI IZ EVROPE I AZIJE

U Foči je sve spremno za 14. izdanje Međunarodnog omladinskog turnira „Fudbal frends” koji će ove godine okupiti osam ekipa, uzrasta do 17 godina, iz sedam zemalja Evrope i Azije.

Od petka 27.jula do nedjelje, 29., za “trofej prijateljstva” boriće se omladinci  Rijeke iz Hrvatske, koji su zadnje dvije godine pobjednici turnira, Crvene zvezde iz Srbije, Maribora iz Slovenije, Vardara iz Makedonije, Budućnosti iz Crne Gore, Željezničara i Sutjeske iz BiH, a prvi put će učestvovati i jedan klub iz Azije – kineski Tjanđin Kvanžan.

Svečano otvaranje turnira je u petak u 19,15 časova. Ranije, istog dana, na Gradskom stadionu u Foči u četvrtfinalnim susretima sastaju se od 16,00 časova Budućnost-Rijeka, od 17,30 Vardar-Maribor, od 19,30 Sutjeska-Tjandžin Kvanžan i od 21,00 Željezničar-Crvena zvezda. Svečano otvaranje turnira je u petak u 19,15 časova.

U subotu se igraju polufinalni susreti, kao i mečevi poraženih četverfinalista u utješnom dijelu turnira, dok su u nedjelju na programu mečevi za sedmo, peto, treće mjesto i veliko finale.

U Organizacionom odboru “Fudbal frendsa” kažu da će svi učesnici biti smješteni u Studentskom domu u Foči, a teren Gradskog stadiona je u odličnom stanju.

-Očekuje se da će do početka i za vrijeme turnira sve proteći u najboljem redu, a i ovaj put ćemo svi iz Foče poslati poruku da je fudbal mnogo više od igre i da se na terenu brišu sve granice među ljudima-rekli su u Organizacionom odboru.

Kroz ovaj prestižni turnir, koji je uvršten u manifestacije od posebnog značaja za RS, proteklih godina stasavala su danas poznata fudbalska imena poput Marka Grujića, Mijata Gaćinovića, Filipa Jankovića, Harisa Vučkića, Marka Vešovića, Ognjena Ožegovića, Radeta Krunića.

-Za nas organizatore je to veliki i lijep izazov, a nadamo se da će u vrijeme turnira u Foču doći i kineska ambasadorica da i ona vidi zašto je Foča postala prepoznatljiva po fudbalu i prijateljstvu-rekao je Zoran Avramović, idejni tvorac omladinskog turnira.

On je dodao da Fudbal frends već 14 godina, kroz sport, promoviše ferplej, toleranciju i druženje medju mladima različitih nacija i vjera.

-Očekuje se da će okruglom stolu pod nazivom „Fudbal je šansa“, koji će biti organizovan u okviru turnira, prisustvovati ambasadori i predstavnici ambasada zemalja iz kojih ovi klubovi dolaze-kazao je Avramović.

Organizatori turnira su opština Foča i Asocijacija „Fudbal frends“, a uz opštinu, pokrovitelj je i Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske. Finalnu utakmicu turnira i ove godine prenosiće Arena sport.

 

happy wheels