Search
Close this search box.

У ПЕТАК ПОЧИЊЕ ФУДБАЛ ФРЕНДС:СТИЖУ МЛАДИ ФУДБАЛЕРИ ИЗ ЕВРОПЕ И АЗИЈЕ

У Фочи је све спремно за 14. издање Међународног омладинског турнира „Фудбал френдс” који ће ове године окупити осам екипа, узраста до 17 година, из седам земаља Европе и Азије.

Од петка 27.јула до недјеље, 29., за “трофеј пријатељства” бориће се омладинци  Ријеке из Хрватске, који су задње двије године побједници турнира, Црвене звезде из Србије, Марибора из Словеније, Вардара из Македоније, Будућности из Црне Горе, Жељезничара и Сутјеске из БиХ, а први пут ће учествовати и један клуб из Азије – кинески Тјанђин Кванжан.

Свечано отварање турнира је у петак у 19,15 часова. Раније, истог дана, на Градском стадиону у Фочи у четвртфиналним сусретима састају се од 16,00 часова Будућност-Ријека, од 17,30 Вардар-Марибор, од 19,30 Сутјеска-Тјанџин Кванжан и од 21,00 Жељезничар-Црвена звезда. Свечано отварање турнира је у петак у 19,15 часова.

У суботу се играју полуфинални сусрети, као и мечеви поражених четверфиналиста у утјешном дијелу турнира, док су у недјељу на програму мечеви за седмо, пето, треће мјесто и велико финале.

У Организационом одбору “Фудбал френдса” кажу да ће сви учесници бити смјештени у Студентском дому у Фочи, а терен Градског стадиона је у одличном стању.

-Очекује се да ће до почетка и за вријеме турнира све протећи у најбољем реду, а и овај пут ћемо сви из Фоче послати поруку да је фудбал много више од игре и да се на терену бришу све границе међу људима-рекли су у Организационом одбору.

Кроз овај престижни турнир, који је уврштен у манифестације од посебног значаја за РС, протеклих година стасавала су данас позната фудбалска имена попут Марка Грујића, Мијата Гаћиновића, Филипа Јанковића, Хариса Вучкића, Марка Вешовића, Огњена Ожеговића, Радета Крунића.

-За нас организаторе је то велики и лијеп изазов, а надамо се да ће у вријеме турнира у Фочу доћи и кинеска амбасадорица да и она види зашто је Фоча постала препознатљива по фудбалу и пријатељству-рекао је Зоран Аврамовић, идејни творац омладинског турнира.

Он је додао да Фудбал френдс већ 14 година, кроз спорт, промовише ферплеј, толеранцију и дружење медју младима различитих нација и вјера.

-Очекује се да ће округлом столу под називом „Фудбал је шанса“, који ће бити организован у оквиру турнира, присуствовати амбасадори и представници амбасада земаља из којих ови клубови долазе-казао је Аврамовић.

Организатори турнира су општина Фоча и Асоцијација “Фудбал френдс”, а уз општину, покровитељ је и Министарство породице омладине и спорта Републике Српске. Финалну утакмицу турнира и ове године преносиће Арена спорт.

 

Поделите: