“FUDBAL FRENDS” NAJBOLJA INTERNACIONALNA AFIRMACIJA SPORTA, OMLADINE I PRIJATELJSTVA

Druženje sportista, stvaranje neraskidivih prijateljskih veza, popularizacija sporta među omladinom, tolerancija, regionalna, internacionalna saradnja ciljevi su 14. Međunarodnog omladinskog turnira „Fudbal frends“ koji je zvanično otvoren večeras na Gradskom stadionu u Foči.

Tvorac ovog takmičenja Zoran Avramović rekao je da su ove godine igrači iz Kine prešli 10.250 kilometara da bi došli u Foču, čime su pokazali da je fudbal velika šansa i da nema predrasuda, što je i slogan ovogodišnjeg  turnira.

-Zahvaljujući dolasku „Tjencin Ćuenđen“ iz Kine ovaj turnir prvi put dobio interkontinentalni karakter.`Fudbal frends` priznat je i cijenjen turnir. Mi imamo problem što mnogo ekipa želi da dođe ovdje, ali zbog formata takmičenja i nekih drugih uslova ne možemo da pravimo veći turnir-rekao je Avramović i podsjetio da je dosta danas poznatih fudbalskih imena stasavalo upravo na turniru u Foči.

Prestižni fudbalski turnir u Foči manifestacija je od posebnog značaja za Republiku Srpsku.

-Ovaj turnir okuplja najbolje ekipe iz bivše Jugoslavije i to je najvažniji dio ove priče, jer se mladi sportisti upoznaju i druže kroz fudbal, gradeći mostove prijateljstva- rekla je Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta RS.

Foča će sve do nedjelje biti stjecište svih onih koji su svjesni da fudbal nije samo pobjeda i poraz, već simbol ljudskog druženja i najprisutnija stvar u civilizaciji,

-Obradovani smo što su ovdje došle najbolje ekipe i nastavljamo tradiciju dobrog organizovanja ovog turnira na kojem svi pokažu ono najbolje što umiju i imaju, a čija je suština prijateljstvo i zajedništvo-rekao je načelnik opštine Foča, Radisav Mašić.

U prvom meču odigranom danas branilac trofeja „Rijeka“ iz Hrvatske savladala je „Budućnost“ iz Podgorice sa 3:1, dok je u drugom susretu „Maribor“ iz Slovenije, bio bolji od „Vardara“ iz Makedonije rezultatom 1:0.

Prvog dana igraju još „Tjencin Ćuenđen“ iz Kine sa „Sutjeskom“ iz BiH i „Crvena zvezda“ iz Srbije sa „Željezničarom“ iz BiH.

happy wheels