ЗАВРШЕН ПЕТИ “ОК ФЕСТ”: ТЈЕНТИШТЕ ОЧАРАЛО ХИЉАДE ПОСЈЕТИЛАЦА

Наступима загребачког “Елементала”, београдског “Сарса” и енглеске групе “Рудиментал”, на Тјентишту је завршен пети “Нектар ОК фест”, на којем је у споју музике и природе три дана уживало више хиљада појетилаца из земаља региона, али и цијелог свијета.

У “ОК кампу”, посљедњег дана фестивала, наступили су “Ортодокс Келтс” и “Ритам нереда”.

-То што смо пре три године снимали спот на Зеленгори говори довољно шта ја мислим о овом амбијенту. Ово је један од оних фестивала који је доказао да није немогуће направити овако нешто, не саму музички, већ и организационо-рекао је фронтмен “Ортодокс Келтса” Александар Петровић.

И момци из бенда “Ритам нереда” из Новог Сада одушевљени су концептом фестивала на Тјентишту, као и атмосфером.

-Све је стварно на врхунском нивоу. Овде је специфична природа, плус тежина тог историјског момента. Људи су супер расположени, крајолик је стварно јединствен- рекао је Бобан Петронић из бенда “Ритам нереда”.

Након загријавања у кампу, програм је синоћ настављен на главној бини наступима “Елементала” и “Сарса”.

-Тјентиште и `ОК фест` су за музичаре постали дестинација на коју сви желе да дођу. Ово мјесто има неку посебну енергију- рекла је Мирела Приселац Реми из “Елементала”.

Група “Сарс” је трећи пут наступила на Тјентишту, али први пут на “ОК фесту”.

-Сваки пут се изненадимо колико је заправо леп амбијент, и то сам милион пута говорио људима да вреди овде доћи и видети ово мјесто. Драго ми је да постоји неки фестивал који се одиграва у оваквом амбијенту, фестивалски простор је савршен-прокоментарисао је Жарко Ковачевић, фронтмен бенда “Сарс”.

Нешто мало иза поноћи на бини се појавио британски састав “Рудиментал”, који је до раних јутарњих часова забављао публику и довео атмосферу до усијања.

-Одлично је, предивно мјесто за фестивал, лијепо је наступати окружен овако дивном природом-рекао је Пирс Агет, члан бенда “Рудиментал”, након наступа на “ОК фесту”.

Током три дана “ОК феста” на исто толико фестивалских бина смјењивала су се врхунска имена регионалне и свјетске музичке сцене, а и овога пута посјетиоци су могли уживати у чарима рафтинга на Тари и излетима у Перућицу и на Маглић.

Током петог издања најпопуларнијег фестивала у БиХ помовисана је и књига Др. Нелета Карајлића „Солунска 28“. Након романа „Фајронт у Сарајеву“ који је веома популаран међу читалачком публиком, некадашњи фронтмен Забрањеног пушења, књигом “Солунска 28″ овог пута води нас у Београд с почетка двадесетог вијека. Роман је прича о новцу, страстима,  прича о једној кући, једном граду и два свијета.

Неле Карајлић је истакао да му је драго да се на Тјентишту одржава овакав фестивал који је окупио много младих из свих крајева, али и који је спојио прелијепу природу, музику и књижевност, јер младе људе треба приближити књизи.

Драго ми је што сам овде и што сам видио млада насмијана лица и осјетио позитивну енергију која долази и од музике а и од овог чуда од природе. Дивно је што је у овај концепт фестивала уврштена и књижевност, као и филм, јер младима на овом простору треба обезбиједити богат садржај а и добро је приближити их књижевностирекао је Карајлић.

 

Подели

Наши пријатељи

Translate »