ZAVRŠEN PETI „OK FEST“: TJENTIŠTE OČARALO HILJADE POSJETILACA

Nastupima zagrebačkog „Elementala“, beogradskog „Sarsa“ i engleske grupe „Rudimental“, na Tjentištu je završen peti „Nektar OK fest“, na kojem je u spoju muzike i prirode tri dana uživalo više hiljada pojetilaca iz zemalja regiona, ali i cijelog svijeta.

U „OK kampu“, posljednjeg dana festivala, nastupili su „Ortodoks Kelts“ i „Ritam nereda“.

-To što smo pre tri godine snimali spot na Zelengori govori dovoljno šta ja mislim o ovom ambijentu. Ovo je jedan od onih festivala koji je dokazao da nije nemoguće napraviti ovako nešto, ne samu muzički, već i organizaciono-rekao je frontmen „Ortodoks Keltsa“ Aleksandar Petrović.

I momci iz benda „Ritam nereda“ iz Novog Sada oduševljeni su konceptom festivala na Tjentištu, kao i atmosferom.

-Sve je stvarno na vrhunskom nivou. Ovde je specifična priroda, plus težina tog istorijskog momenta. Ljudi su super raspoloženi, krajolik je stvarno jedinstven- rekao je Boban Petronić iz benda „Ritam nereda“.

Nakon zagrijavanja u kampu, program je sinoć nastavljen na glavnoj bini nastupima „Elementala“ i „Sarsa“.

-Tjentište i `OK fest` su za muzičare postali destinacija na koju svi žele da dođu. Ovo mjesto ima neku posebnu energiju- rekla je Mirela Priselac Remi iz „Elementala“.

Grupa „Sars“ je treći put nastupila na Tjentištu, ali prvi put na „OK festu“.

-Svaki put se iznenadimo koliko je zapravo lep ambijent, i to sam milion puta govorio ljudima da vredi ovde doći i videti ovo mjesto. Drago mi je da postoji neki festival koji se odigrava u ovakvom ambijentu, festivalski prostor je savršen-prokomentarisao je Žarko Kovačević, frontmen benda „Sars“.

Nešto malo iza ponoći na bini se pojavio britanski sastav „Rudimental“, koji je do ranih jutarnjih časova zabavljao publiku i doveo atmosferu do usijanja.

-Odlično je, predivno mjesto za festival, lijepo je nastupati okružen ovako divnom prirodom-rekao je Pirs Aget, član benda „Rudimental“, nakon nastupa na „OK festu“.

Tokom tri dana „OK festa“ na isto toliko festivalskih bina smjenjivala su se vrhunska imena regionalne i svjetske muzičke scene, a i ovoga puta posjetioci su mogli uživati u čarima raftinga na Tari i izletima u Perućicu i na Maglić.

Tokom petog izdanja najpopularnijeg festivala u BiH pomovisana je i knjiga Dr. Neleta Karajlića „Solunska 28“. Nakon romana „Fajront u Sarajevu“ koji je veoma popularan među čitalačkom publikom, nekadašnji frontmen Zabranjenog pušenja, knjigom “Solunska 28″ ovog puta vodi nas u Beograd s početka dvadesetog vijeka. Roman je priča o novcu, strastima,  priča o jednoj kući, jednom gradu i dva svijeta.

Nele Karajlić je istakao da mu je drago da se na Tjentištu održava ovakav festival koji je okupio mnogo mladih iz svih krajeva, ali i koji je spojio prelijepu prirodu, muziku i književnost, jer mlade ljude treba približiti knjizi.

Drago mi je što sam ovde i što sam vidio mlada nasmijana lica i osjetio pozitivnu energiju koja dolazi i od muzike a i od ovog čuda od prirode. Divno je što je u ovaj koncept festivala uvrštena i književnost, kao i film, jer mladima na ovom prostoru treba obezbijediti bogat sadržaj a i dobro je približiti ih književnostirekao je Karajlić.

 

happy wheels