PRVI PRVI PUT U POSLIJERATNOM PERIODU REKONSTRUISAN PUT DO PRIJEVORA

Makadamski put od Tjentišta do Prijevora, u podnožju Maglića, najviše planine u BiH, ovog ljeta je rekonstruisan sredstvima opštine Foča, pa se sada može i putničkim vozilom stići na jednu od najatraktivnijih lokacija Nacionalnog parka “Sutjeska”. Put, dugačak dvadesetak kilometara, proširen je, nasut tamponom, dobro utegnut i raskresan, za šta je opština Foča izdvojila 35.000 KM.

Turisti do Prijevora više neće morati isključivo terenskim, već komotno i malim autom. Put je sada i dovoljno širok da se dva vozila mogu mimoići. Kompletno uređena putna infrastruktura obradovala je posjetioce najstarijeg nacionalnog parka u BiH.

-Dolazim ovdje već šest godina i drago mi je da čujem za novine, mislim da je korisno što je put uređen, da će posjetiocima sada biti lakše da planinare, a planiram i sam da se uputim tom stazom-kaže Stevan Peterk iz Novog Sada.

Prvi put nakon rata pravac prema Prijevoru je rekonstruisan, zahvaljujući čemu je povećan broj turističkih posjeta, kaže direktor NP “Sutjeska” Dejan Pavlović:

-Putna staza sada izgleda jako dobro, i odmah smo za trideset odsto više prodali ulaznica kako je rekonstruisana i jako je velika posjećenost turista na Prijevoru-rekao je Pavlović.

happy wheels