NIČE NOVA ZGRADA VRTIĆA ZA FOČANSKE MALIŠANE

Nova zgrada Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ u naselju Donje Polje kapaciteta 200 mjesta, čija je projektovana vrijednost 2,5 miliona maraka, trebalo bi da bude završena za osam mjeseci. Ugovor sa izvođačem radova fočanskim preduzećem „Konstruktor“ potpisao je danas načelnik opštine Radisav Mašić. Kamen temeljac nove dječije druge kuće biće postavljen danas, a nakon toga izvođač radova uvodi se u posao.

Postojeća zgrada obdaništa stara je više od pet decenija i neuslovna za boravak mališana. Zbog sve većeg interesovanja roditelja za boravak njihove djece u ovoj ustanovi, prostora je sve manje, a lista čekanja sve duža. Izgradnjom novog vrtića ovaj dugogodišnji problem konačeno će biti riješen, a fočanski mališani dobiće modernu zgradu, sa svom pratećom infrastrukturom, rađenu po evropskim standardima.

-Mi sada imamo 170 mališana koji borave u vrtiću, a lista čekanja premašila je stotinu, smještajni kapacitet je gorući problem Konačno će svi mališani biti pod jednim krovom, čeka nas reprezentativan objekat koji će biti jedan od najsavremenijih u regionu. Treba imati u vidu činjenicu da je na području Foče oko 650 djece uzrasta od godinu do šest godina koji su potencijalni korisnici vrtića, a novim objektom riješićemo sadašnje potrebe-zadovoljna je Slađana Vladičić, direktorica vrtića.

Djeca su prioritet i za lokalnu upravu, koja je za novu zgradu vrtića obezbijedila 2,5 miliona maraka.

-Biće to savremeni objekat za naših 200 mališana, a mi zaista imamo potrebu za novim vrtićem, jer imamo sve više djece. Rok izgradnje je osam mjeseci, vrijednost je oko 2,5 miliona, a sredstva su putem kredita obezbijeđena. Očekujemo i pomoć Vlade RS u opremanju i uvjereni smo da neće izostati-rekao je Radisav Mašić, načelnik opštine Foča.

Izvođač radova , preduzeće “Konstruktor” obećava da će sve biti završeno u predviđenom roku.

-Pravimo objekat na dvije etaže, prizemlje plus sprat, gabarita 33 sa 37 metara, korisne površine cirka 1 900 metara, a ponuđena cijena, 1 000 maraka po kvadratnom metru je doprinos i sa naše strane ovom veoma važnom objektu za Foču-rekao je Novica Ivanović, direktor preduzeća “Konstruktor”.

Za izgradnju novog vrtića, nasušne potrebe fočanskih mališana, pomoć od 100.000 KM stigla je ranije i od predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, koji će svečano položiti kamen temeljac za ovaj kapitalni objekat.

 

happy wheels