Search
Close this search box.

УНИВЕРЗИТЕТСКА БОЛНИЦА ФОЧА ДОБИЈА САВРЕМЕНУ ОПРЕМУ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је приликом данашње посјете Универзитетској болници у Фочи да је у њено опремање планирано да се уложи 15 милиона марака.

Додик је подсјетио да у Универзитетској болници, након успјешно завршеног пројекта енергетске ефикасности, којим су сви павиљони добили нову фасаду са термоизолацијом, спољну столарију и нови систем гријања, слиједи набавка савремене опреме.

-Драго ми је што ћемо болницу овим опремањем подићи на ниво новоизграђених болница и да ће имати све најсавременије апарате и инструменте. Наравно, запослене вјероватно очекује период мале едукације и дообука, али у томе се састоји живот. Никада не смијемо стати да се образујемо и држимо корак са свијетом који тако брзо иде-истакао је Додик.

Директор Универзитетске болнице Радмил Марић очекује да би већ у октобру могло почети унутрашње реновирање и доношење опреме.

-Тендер је отворен прије два дана, изабран је најбољи понуђач и остало је ствар процедуре. Очекујемо у наредном месецу да би могли да почнемо са грађевинским радовима, а затим и са доношењем опреме-рекао је Марић.


Предсједник Додик посјетио је и Медицински факултет у Фочи, гдје је обишао лабораторију за биомедицинска истраживања која служи за стручно усавршавање докторанада овог факултета.

Поделите: