Search
Close this search box.

ПРОМОЦИЈА EU4BUSINESS ПРОЈЕКТА

Информативно-промотивни скуп EU4Business пројекта одржаће се у Горажду, у петак, 26.октобра са почетком у 11:00 сати, у хотелу Бехар.

Пројекат Европске уније – EU4Business – има за циљ да допринесе економском расту и отварању нових радних мјеста, кроз подршку конкурентности и иновацијама у извозно-оријентисаним секторима, као и у пољопривреди и производњи хране, туризму и руралном развоју, те предузетништву у Босни и Херцеговини.

Укупно 10 милиона евра намијењено је развоју приватног сектора у БиХ путем додјеле бесповратних средстава. Поред директне помоћи, EU4Business пројекат ће пружити и техничку помоћ институцијама и будућим корисницима у јачању њихових капацитета.

Директни корисници пројекта су фирме, фармери/пољопривредници и предузетници. EU4Business пројекат ће им омогућити да боље искористе своје потенцијале и повећају конкурентност на домаћем и страним тржиштима, кроз унапређење технолошке опремљености, иновација и трансфера знања.

Пројекат ће подржати и развојна партнерства између нпр. представника приватног и јавног сектора, организација које се баве унапређењем бизниса, академских и истраживачких институција.

Пројекат заједно проводе Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Развојни програм Уједињених нација (УНДП) и Међународна организација рада (ИЛО), од априла 2018. године до марта 2022. године. EU4Business пројекат вриједан је 16,1 милиона еура, а заједнички га финансирају Европска унија (15 милиона еура) и Савезна Република Њемачка (1,1 милиона еура).

EU4Business_pozivnica_Goražde 2018.10.26

 

Поделите: