Opština obezbijedila stanove za pet porodica poginulih boraca

Opština Foča dodijelila je pet stanova za porodice poginulih boraca, koje to pravo nisu ostvarili putem javnih poziva Ministarstva za rad i boračko-invalidsku zaštitu. Četiri stana nalaze se u Karađorđevoj ulici, a jedan je u Ulici cara Lazara.

Mariji Davidović iz Brda u ratu su poginuli suprug i sin. Danas je ostvarila stambeno pravo na stan u Karađorevoj ulici. Kako ističe, to joj mnogo znači: „Već sam u godinama i teško je živjeti sam na selu. Sve manje mogu da radim, a sve češće moram posjećivati i ljekare“, rekla je Davidovićeva.

Za pet porodica poginulih boraca lokalna zajednica obezbijedila je stanove iz sopstvenih sredstava. Tržišna  vrijednost ovih stambenih jedinica, koje u prosjeku imaju oko 40 kvadrata stambenog prostora, je oko 300.000 maraka, kaže načelnik Opštine Foča Radisav Mašić: „Drago nam je da smo uspjeli stambeno da zbrinemo najugroženije porodice poginulih boraca koje nikada nisu ostvarile ovo pravo preko resornog ministarstva. Sredstva za izgradnju ovih stanova izdvojila je lokalna zajednica, i to je rijedak primjer da se iz lokalnog budžeta izdvajaju sredstva za ove namjene“, rekao je Mašić, koji je danas dodijelio ključeve stanova korisnicima.

Četiri dodijeljena stana nalaze se u Karađorđevoj ulici, dok je jedan stan u novoizgrađenoj zgradi za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide u Ulici cara Lazara.

Izvor: Radio Foča/N. Miletić

happy wheels