Druga faza vodovoda

Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata, koji je započeo prije nekoliko godina, nastavljen je i u ovoj godini. Riječ je o rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije. Nakon izgradnje primarnog vodovoda i novih bazena, čime je obezbijeđeno uredno snabdijevanje svih dijelova grada dovoljnim količinama pitke vode, u toku je zamjena sekundarne mreže i ugradnja kućnih brojila.

Radovi su u punom jeku i trajaće do kraja juna iduće godine, do kada će biti zamijenjeno više od 22 kilometra starih i dotrajalih vodovodnih cijevi neodgovarajućeg profila i kvaliteta. Ugrađuju se nove cijevi po evropskim standardima, a projekat je ovjerio međunarodni tim eksperata.

Do sada su završeni radovi u naselju Kočićevo, a pri kraju su radovi u naselju Gornje Polje.

Predstoje radovi u centru grada i naselju Donje Polje. Cjevovod će se prebaciti preko željeznog mosta na desnu obalu Drine da bi se, potrebnim, dovoljnim količinama vode obezbijedile ustanove KPZ, Univerzitetska bolnica i Medicinski fakultet, kao i stanovnici MZ Jošanica.

Uporedo sa ovim radovima, ovih dana će početi, u okviru istog projekta, rekonstrukcija izvorišta Krupica u MZ Miljevina. Dokaptažom više izvorišta obezbijediće se dovoljne količine vode za sve stanovnike Miljevine.

Preduzeće „Izvor“ će uraditi oko 1000 brojila, a u planu su i radovi na uređenju glavnog izvorišta Lučka Vrela. Biće urađena dodatna zaštita od bujičnih voda kako bi se spriječila sva eventualna zamućenja vode.

Završetkom ovog projekta, čija je vrijednost 2.770.000 maraka, građani Foče i Miljevine će imati uredno vodosnabdijevanje zdravom i pitkom vodom.

happy wheels