Skip to content

Prvo praznično darivanje obradovalo višečlane porodice

Prvo praznično darivanje obradovalo višečlane porodice

Četrdeset četiri fočanske višečlane porodice sa maloljetnim djetetom darovao je danas načelnik opštine Foča, Radisav Mašić, novčanom pomoći od 1.000 konvertibilnih maraka. Kod porodica radost i iznenađenje na lijepom gestu načelnika opštine.

Pomoć, koju prvi put višečlanim porodicama dodjeljuje prvi čovjek opštine, iznenadila je i Marijanu Rašević, nezaposlenu majku četvoro djece.

 

-Zaista smo zahvalni načelniku opštine i iznenađeni podrškom. Značiće nam-rekla je Raševićeva.

I Snežana Drakul majka je četvoro djece. Jedna kćerka joj je već zasnovala svoju porodicu, a porodičnu radost umnožava maloljetni sin. Ganuta je podrškom opštine.

-Divan gest. Ovdje sam već više od trideset godina i prvi put se ovako nešto dešava. Život sam posvetila djeci, iako nemam posao, tako da se radujem ovome i nadam se da će nešto slično i dalje da bude, ne po pitanju donacija, već podrške djeci iz višečlanih porodica-rekla je Drakulova.

U fočanskom Udruženju porodica sa četvoro i više djece zadovoljni-novčana podrška dobrodošla je u pretprazničkim danima. Predsjednica Udruženja, Ljiljana Drakul, kaže da ažuriraju evidenciju, zbog čega pozivaju porodice sa maloljetnom djecom da se jave kako bi i njima bila uručena pomoć načelnika opštine.

-Trudili smo se da zastupimo sve porodice. Ukoliko je neko preostao, dovoljno je da se jave u Udruženje, da upišem njihove podatke i pomoć će im, kako je obećao načelnik, biti naknadno uručena-pojasnila je Drakulova.

Iako nova, ovo nije jedina mjera kojom opština pomaže porodice sa više djece.

-Mi smo kroz skupštinu odluku regulisali da djeca iz višečlanh porodica imaju opštinsku stipendiju, da u obdaništu djeca iz ove kategorije imaju određene popuste, zatim novčano stimulišemo novorođenu djecu u tim porodicama, a regulisaćemo i još neke pogodnosti-rekao je načelnik opštine Foča, Radisav Mašić.

Načelnik Mašić najavio je da će u sljedećoj godini definisati podršku višečlanim porodicama, sa akcentom na zapošljavanje djece i davanja olakšica u rješavanju stambenog pitanja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter