Search
Close this search box.

Акварели Станка Родића изложени у Фочанској кући

Изложба слика Станка Родића из Новог Сада, под називом „Година прође“, отворена је у галерији Фочанске куће. Посјетиоци су имали прилику да погледају 20 акварела на којима су представљени православне цркве и манастири, те многе друге знамените грађевине.

Аутор је сликајући воденим бојама представио утиске и запажања са својих путовања у Свету земљу, на Свету Гору, Русију и Грчку, речено је на отварању.

 

Фочански сликар, Радмил Ковачевић оцијенио је да је аутор, кроз захтјевну и префињену технику као што је акварел, успио да дочара атмосферу и дубину простора.

-Акварел је дошао до изражаја и Родић је, у простору и перспективи, доста успјешно приказао мотиве у архитектури вјерских објеката. Можемо да будемо потпуно задовољни и захвални што је у Фочи организована једна оваква изложба- рекао је Ковачевић.

 

Изложбу су организовали Центар за културу и информисање и Фочанска кућа у оквиру Јануарских свечаности општине.

Директор Центра за културу и индформисање, Владимир Пантовић рекао је да је сарадња ове двије установе све квалитетнија, што говори податак да су у посљедња два мјесеца организоване три изложбе.

 

-Трудимо се да у оквиру Јануарских свечаности оваквим догађајима оплеменимо програм. Станко Родић је добар и познат сликар, чије аквареле људи у Фочи немају честу прилику да виде. Не заустављамо се на овоме, већ ћемо се потрудити да осмислимо и грађанима понудимо и нове програме, како бисмо афирмисали све видове умјетности и културе- рекао је Пантовић.

Директор предузећа „Извор“, Миомир Бојат истакао је да су у првој години постојања галерије Фочанске куће организовали четири изложбе познатих умјетника.

 

-Постигли смо договор са Андрићградом, тако да имамо понуду да организујемо сваки мјесец по једну изложбу. Очекујемо и од локалног Удружења ликовних умјетника „Тон“ да и они у нашој галерији организују изложбе својих радова- рекао је Бојат.

Изложба слика Станка Родића у Фочи биће отворена до 22. фебруара, а поставка је продајног карактера.

 

Поделите: