Search
Close this search box.

Јануарске свечаности: „Женски разговори“ насмијали Фочаке

Представа „Женски разговори“ у извођењу Студентске позоришне трупе, одиграна је репризно у Градском позоришту у Фочи у оквиру Јануарских свечаности општине.

Ријеч је о комедији рађеној по тексту Душка Радовића, у адаптацији и режији Мирјане Радовић. Премијерно извођење уприличено је прошле године на дан пишчевог рођења, 29. новембра, а сада скоро два мјесеца касније одиграна је и прва реприза пред Фочанском публиком.

Мирјана Радовић редитељка каже да су задовољни репризом представе.

-Публика је била другачија у односу на први пут, тада су публику углавном чинили студенти, а сада је било и старијих људи који су имали реакције на другачијим мјестима у представи. У марту планирамо да гостујемо и у Вишеграду – истакла је Радовићева.

 

У верзији Студентске позоришне трупе антологијске реченице Душка Радовића на вјечну тему мушко-женских односа, говори дванаесточлани позоришни ансамбл, који је овом приликом дјелимично измијењен глумачким саставом.

Игор Крњић глумац у представи каже да су имали измјену двије улоге, али су глумци успјели да се уиграју и да у потпуности уђу у ликове.

-Представа је изведена онако како смо ми замишљали, по нама је одлично прошла и видимо да је публика задовољна, испраћени смо овацијама и то нам је драго – истакао је Крњић.

Посматрајући мушки свијет из женске перспективе и обрнуто, у духу монолошко-дијалошких суочења, ликови су кроз хумор, али и горчину, открили своју узбудљиву и прикривену свакодневицу.

Студентска позоришна трупа Фоча припрема и наставак представе „Мамин си“, као и представу „Балкански шпијун“, чија се премијерна извођења могу очекивати у марту и априлу.

 

Поделите: