Skip to content

Obavještenje – Republički zavod za statistiku

Obavještenje – Republički zavod za statistiku

Obavještavamo da će Republički zavod za statistiku RS, u skladu sa Zakonom o statistici Republike Srpske („Sl.glasnik RS“ broj 85/03), tokom 2020. godine sprovoditi Anketu o potrošnji domaćinstava. Metodom slučajnog odabira, anketiraće se oko 3500 domaćinstava iz Republike Srpske. Neka od tih domaćinstava nalaze se na teritoriji vaše opštine. Anketu će sprovoditi naši akreditovani i obučeno anketari i supervizori.
Anketom će se prikupiti podaci o strukturi i veličini potrošnje domaćinstva, kao i o socijalnom stanju domaćinstva. Takvi podaci će poslužiti kao osnova za buduće statističke analize u cilju boljeg kreiranja socijalno-ekonomskih politika u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Napominjemo da su prikupljeni podaci podaci o domaćinstvima povjerljivi podaci i da će se koristiti isključivo za statističke i naučne analize, u skladu sa Zakonom o statistici Republike Srpske („Sl. glasnik RS”, broj 85/03) Zakonom o statistici BiH ( Sl. Glasnik BiH, broj 26/04) i Zakonom o zaštiti ličnih podataka BiH (,,Sl. glasnik BiH“, broj 49/06).
Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije, možete se obratiti Republičkom zavodu  statistiku Republike Srpske na telefon 051-332-721

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter