Search
Close this search box.

Дјеца са Космета и у Фочи

У Фочи ће од 20. до 27. јуна, боравити 44 дјеце са неколико наставника из општине Штрпце, која је српска енклава на југу Косова И метохије.

Дјеца ће боравити код својих вршњака, ученика ОШ Свети Сава и ОШ Веселин Маслеша.

Данас је тим поводом у Фочи боравио Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ КиМ Републике Српске, који је разговарао сам начелником општине и директорима школа чији ће ученици бити домаћини вршњацима са Косова и Метохије.

  Захвалан сам Општини Фоча и начелнику општине на разумјевању и помоћи који на различите начине, пружају Србима који живе на Косову и Метохији – рекао је предсједник Одбора за помоћ Србима на Космету, Милорад Арлов.

Општина Фоча помаже изградњу дневног центра за дјецу са посебним потребама у Косовској Митровици, а укључила се у акцију боравка дјеце са КиМ у Републици Српској.

Вјерујем да ће такав вид сарадње Фоча наставити рекао је Милорад Арлави.

Фоча се укључила у помоћ КиМ и до сада је помагала на више начина. Наше обданиште се братимило са Обдаништем у Косовској Митровици, подржали смо финансијски изградњу дневног центра за дјецу са посебним потребама у Косовској Митровици  а ове године примићемо дјецу из општине Штрпце.

Прилика је да захвалим свим родитељима наших ученика ОШ Св. Сава и В. Маслеша, који су прихватили да дјеца са КиМ буду гости  сада и дана да се друже са њиховом дјецом.

Сви заједно потрудићемо се да боравак у Фочи, дјеци са КиМ остане у наљепшој успомени.

Услови  у којима живе дјеца КиМ у изолованим енклавама, су испод свих људских и цицивилизацијских норми и наша је обавеза да им помогнемо – рекао је начелник општине Р. Машић

Поделите: