Search
Close this search box.

Одбојкаши Маглића дочекују сутра лидера Премијер лиге- уз помоћ публике све је могуће

Одбојкаши Маглића угостиће сутра у Фочи лидера Премијер лиге БиХ, екипу Јединства из Брчког.

Након тријумфа на гостовању у Модричи, Фочаци су у прошлом колу били слободни, а сада их очекује сусрет са најквалитетнијом екипом у лиги.

Јединство је прво са 38 бодова, а Маглић је на четвртој позицији, која води у доигравање за првака са 22 бода, три више од петопласиране Босне из Сарајева.

 

 

То што су гости убједљиво први не значи да је домаћин без шансе на овом мечу и да ће им унапријед без велике брорбе препустити бодове.

Из табора Маглића обећавају да ће дати све од себе не би ли изненадили Брчаке.

Капитен Драган Матовић каже да здравствени билтен није најповољнији, јер средњи блокер Марко Малиш још увијек није у потпуности санирао повреду са меча у Бањалуци, па је његов наступ под знаком питања.

„Јединство је квалитетна екипа, изузетно попуњена на свим позицијама, а њихов тренер је селектор репрезентације БиХ. До сада су имали само један пораз од Домаљевца 3:2. Имају изузетне физичке предиспозиције, појачани са три играча из Србије на позицији примача и техничара, коректор је репрезентативног калибра. Не кажем да смо без шансе, покушаћемо да их изненадимо, ништа није немогуће, посебно ако поновимо игру из претходних кола“, каже Матовић.

 

До почетка мини лиге за првака остало је да се одиграју још три кола. Након Јединства, Маглић игра са Какњом у гостима и са Босном код куће.„Уколико не освојимо бодове против фаворизованих екипа Јединства и Какња, против Босне ћемо директно одлучивати о четвртом мјесту које води у доигравање за првака БИХ, што не би био мали успјех за екипу са скромним буџетом и условима у којима радимо“, навео је Матовић.
Тренер Ален Џамбић подсјећа да се у првом мечу са Јединством на његовом терену у Брчком у свим сетовима водила изједначена борба.

„Били смо равноправан противник, тако да сада уз нашу публику имамо шансу. Мотива нам не недостаје, Јединство је у овом моменту одбојкашки засићенија екипа од нас, ми смо још увијек гладни побједа у Премијер лиги, а наш мотив је четврто мјесто“, рекао је Џамбић.

Утакмица 16. кола Премијер лиге БиХ између Маглића и Јединства игра се у Градској дворани од 19.00 часова.

 

Поделите: