Search
Close this search box.

Одржано предавање на тему “Органска производња малине”

У просторијама друштвено-политичких организација (ДПО), 13.фебруара 2020.године у 13х, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, ресор за пружње стручних услуга у пољопривреди из Требиња у сарадњи са и Одјељењем за привреду и друштвене дјелатности Општине Фоча уз покровитељство Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), организовало је предавање за узгајиваче малина по систему органске производње.

Присутнима се обратио познати стручњак за јагодасто воће, Асад Јелешковић, дипломирани инжењер пољопривреде, који има 20 година искуства у органској производњи малине као што и сам поседује властите плантаже малина.

Господин Јелешковић је говорећи о органској производњи малине истакао да има све значајнију конкурентност на тржишту пре свега због њене откупне цијене.

Такође господин Јелешковић је нагласио да поред повољних економских разлога на трзишту, све значајније на производњу утиче и свест људи да узгајају што здравији производ.

Заинтересованим узгајивачима малина, организатори су на крају предавања појаснили на низ корака, које треба предузети да би малина била органска, изјавио је то сеф Одсјека за пољопривреду Владичић Миленко

Поделите: