„Корона“ под сталним надзором

ОПШТИНА ФОЧА

„Корона“ под сталним надзором

Епидемолошка ситуација у нашој општини је добра и под сталним је надзором. Начелник општине је формирао сталну комисију која свакодневно анализира стање и предузима мјере за спречавање вируса и могућих инфекција. У карантинском надзору у Фочи је тренутно пет особа. Карантин су напустиле четри особе а јуче је једна особа, под инспекцијским надзором враћена у иностранство, одакле је дошла.

У циљу даљег превентивног дјеловања данас су договорене следеће мјере:

  •  Данас је почело прање градских улица. Биће опрана и градска пијаца.
  • Грађанима који продају бијели мрс и животне намјернице на пијаци скрећемо пажњу да су дужни те производе продавати по прописаним стандардима
  • Инспекторима је наложено да контролишу продају и свима који се не придржавају прописа забраниће рад и продају.
  • Инспекције настављају контролу хигијене у свим трговинским и угоститељским објектима.
  • Инспектори су добили налог да додатно контролишу цијене средстава за хигијену како би се спрјечило да се кроз повећање марже повећају цијене тих производа. Сви они који у овој ситуацији буду повећали цијене средстава за хигијену биће кажњени.
  • Данас и сутра урадиће се дезинфекција Градске спортске дворане и спортске дворане „Партизан“.
  • Надлежно општинско одјељење данас ће прикупити податке о стању залиха хигијенских средстава како би се благовремено поручиле и обезбједиле нове количине.
  • На посебном летку, који ће бити истакнут на огласним таблама и на другим мјестима у граду, грађанима ће бити дата основна упуства о понашању у овој ситуацији.

И са данашњег састанка грађанима је упућен апел да стално подижу ниво личне хигијене, да провјетравају просторије у којима бораве и да што више времена проводе у природи, изван затворених просторија.

Епидемолошка ситуација у нашој општини је добра и под сталним је надзором. Начелник општине је формирао сталну комисију која свакодневно анализира стање и предузима мјере за спречавање вируса и могућих инфекција. У карантинском надзору у Фочи је тренутно пет особа. Карантин су напустиле четри особе а јуче је једна особа, под инспекцијским надзором враћена у иностранство, одакле је дошла. У циљу даљег превентивног дјеловања данас су договорене следеће мјере: Данас је почело прање градских улица. Биће опрана и градска пијаца. Грађанима који продају бијели мрс и животне намјернице на пијаци скрећемо пажњу да су дужни те производе продавати по прописаним стандардима Инспекторима је наложено да контролишу продају и свима који се не придржавају прописа забраниће рад и продају. Инспекције настављају контролу хигијене у свим трговинским и угоститељским објектима. Инспектори су добили налог да додатно контролишу цијене средстава за хигијену како би се спрјечило да се кроз повећање марже повећају цијене тих производа. Сви они који у овој ситуацији буду повећали цијене средстава за хигијену биће кажњени. Данас и сутра уградиће се дезинфекција Спортске дворане и Спортске дворане „Партизан“. Надлежно општинско одјељење данас ће прикупити податке о стању залиха хигијенских средстава како би се благовремено поручиле и обезбједиле нове количине. На посебном летку, који ће бити истакнут на огласним таблама и на другим мјестима у граду, грађанима ће бити дата основна упуства о понашању у овој ситуацији. И са данашњег састанка грађанима је упућен апел да стално подижу ниво личне хигијене, да проветравају просторије у којима бораве и да што више времена проводе у природи, изван затворених просторија.
01 opstina
Подели

Наши пријатељи

Translate »