Search
Close this search box.

Закључци Штаба за ванредне ситуације општине Фоча, на сједници 24.03.2020.

Поводом епидемиолошке ситуације са „ЦОВИД-19“-корона вирусом, а у циљу провођења мјера за спречавање и сузбијање заразних болести, те заштите и спасавања становништва, Штаб за ванредне ситуације општине Фоча, на сједници од 24.03.2020.године, је
констатовао следеће:

1. Сви грађани, који у Фочу долазе из општина у којима је регистрован вирус корона, дужни су да обавезно користе заштитну опрему –маске и рукавице, приликом боравка на јавним мјестима.
2. Сви возачи, који у Фочу долазе из општина у којима је регистрован вирус корона, дужни су да дезинфикују своја возила на контролним тачкама, успостављеним од стране ПУ Фоча. Дезинфекцију ће вршити припадници цивилне заштите.
Контролне тачке на подручју општине Фоча успостављене су у циљу поштовања прописаних мјера превенције. Нико није задржан, нити враћен са контролних тачака.
3. Грађанима који раде на подручју других општина, препоручује се да се максимално придржавају свих мјера прописаних од стране Републичког штаба за ванредне ситуације. Ту се, прије свега, мисли на што мање социјалних контаката, придржавање прописане дистанце од других лица, ношење заштитне опреме и појачане хигијенске мјере.
4. Укида се градски превоз, сем линија које су у функцији превоза радника Универзитетске болнице Фоча и радника фабрике на локацији Велечево.
Фоча, 24.03.2020.године


Закључци Штаба 24.03.2020. године

Поделите: