Search
Close this search box.

ПРОТИВ „КОРОНЕ“ – БОЉОМ ХИГИЈЕНОМ

ОПШТИНА ФОЧА

ПРОТИВ „КОРОНЕ“ – БОЉОМ ХИГИЈЕНОМ

Са данашњег редовног састанка Начелника општине са начелницима ресорних одјељења и општинским инспекторима, на коме је анализирано стање и мјере које се предузимају за спречавање „корона“ вируса, грађанима је упућена порука да подигну ниво личне хигијене, да проветравају просторије у којима раде и бораве и да што више времена проводе изван затворених просторија.

У складу са препорукама надлежних републичких органа, превозницима, а мисли се на аутобусе и такси возила, је наређено да редовно дезинфикују своја возила.

Инспектори ће редовно контролисати исправност продаје животних намјерница, начин њиховог складиштења и држања на рафовима, посебно месаре, ћевабџинице, угоститељске објекте који продају храну, као и тоалете и мокре чворове у тим и свим угоститељским објектима. Контролисаће и хигијену у тоалетима тржишних центара, а банкама је наложено да редовно дезинфикују банкомате који су изложени могућем преносу инфекције.

Надлежна општинска служба ће припремити писано обавјештење са упуствима намјењеним грађанима које ће бити истакнуто на јавним мјестима.

Све ове мјере предузимају се из предострожности и грађани су упозорени да се упута и препорука љекара и надлежних служби, доследно придржавају.

У нашој општини нема регистрованих случајева заражених вирусом, а лица која су на посматрању, обавезна су да се понашају у складу са правилима која подразумева карантинска изолација. У кућној изолацији, на љекарском посматрању, у нашој општини је седам лица.

Поделите: